Bitvavo logo
presents

Future of Bitcoin

Conference

Oogt de toekomst van Bitcoin rooskleurig? Of zijn er limieten aan de groei? Ontdek het op 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

5
OKTOBER, 2024
+40
Sprekers
Antwerpen
Handelsbeurs
UNLOCKING TOMORROW’S WEALTH

Op 3 januari 2009 werd Bitcoin gelanceerd door de mysterieuze Satoshi Nakamoto, wiens identiteit nog steeds onbekend is.

15 jaar later heeft Bitcoin een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Voorstanders zien het als de toekomst van het financiële systeem en vergelijken het met digitaal goud, terwijl critici de mogelijke tekortkomingen en volatiliteit benadrukken.

De onzekerheid en het mysterie rond Bitcoin blijven bestaan, met vragen over recente koersstijgingen en het lange termijn potentieel. Kan Bitcoin echt bijdragen aan een financieel onafhankelijkere toekomst voor individuen en bedrijven?

Twijfel niet en kom op 5 oktober naar de Handelsbeurs in Antwerpen. Wij zorgen ervoor dat jouw nieuwsgierigheid én leergierigheid wordt gestild.

Keynotes

Workshops

Panelgesprekken

AFTERMOVIE 2022
SPREKERS
What to expect
[Agenda coming soon]

MAIN STAGE

De hele dag lang kan je hier terecht voor de schérpste keynotes van de béste Bitcoin-sprekers uit binnen- en buitenland. Zorg dat je het programma vooraf goéd hebt bestudeerd, zodat je zeker niks mist.

BREAK-OUT SESSIES

Wie niet de hele dag in de grote zaal wil doorbrengen, kan ook kiezen voor de iets intiemere en kortere break-out sessions. Dat zijn boeiende workshops waar je praktische tips & tricks krijgt. In deze kleinere groepen is het heel makkelijk om jouw concrete vraag beantwoord te zien. Dus: laat ze maar komen.

EXPO HALL

Wil je liever even de benen strekken? Trek dan naar de Expo Hall. Tal van onze partners ontvangen je daar met open armen om meer uitleg te geven over hun bedrijfsactiviteiten. Tekent al zeker present? Main partner Bitvavo, de grootste crypto-exchange van Nederland. Wees welkom!

NETWERKEN

De Future of Bitcoin-conferentie is uiteraard dé place to be voor alle Belgische en Nederlandse Bitcoinliefhebbers. De ideale plek dus om gelijkgestemde zielen te vinden en je zakelijke (crypto)netwerk uit te breiden. En dat bovendien in de prachtige Antwerpse Handelsbeurs, een locatie op het niveau van het aanwezige publiek.

VIP-ERVARING

Wil je net dat tikkeltje qua beleving, qua straffe ervaring? Kies dan voor de ‘Whale Pass’ en beleef de conferentie als VIP. Je krijgt naast gratis parking (die je makkelijk vooraf kunt reserveren) ook toegang tot de exclusieve Whale Room & de Whale Only content. Wie meer experts hoort en spreekt, wéét meer. De dag afsluiten doe je ook al in stijl met een heerlijk 3-gangen diner in het Marriott Hotel.

HANDELSBEURS, ANTWERPEN

De Handelsbeurs in Antwerpen is een prachtige locatie in de buurt van de Meir en heeft een intrigerende geschiedenis. De Handelsbeurs werd in de 16e eeuw gebouwd, maar helaas: zowel in 1583 als in 1858 is de beurs vollédig afgebrand.

De Handelsbeurs vertoont dus wel wat gelijkenissen met Bitcoin… Want net zoals Bitcoin al een paar keer vroegtijdig werd afgeschreven, schittert de gerestaureerde Handelsbeurs sinds 2019 weer als nooit tevoren.

Het is een neogotische parel die fungeert als inspirerende ontmoetingsplek. Kom het ontdekken!

BESTEL JOUW TICKET

EARLY Bird

Geldig tem 30 juni

€124

Incl. btw

Regular

€149

Incl. btw

Whale pass

€375

Incl. btw

Partners
Media partners

FAQ

Hoe kan ik de Handelsbeurs het best bereiken? Is er parking voorzien?

De Antwerpse Handelsbeurs ligt in het historische centrum van Antwerpen. Te voet wandel je op 10 minuten tijd naar het Centraal Station en ook met de bus en de tram is de beurs makkelijk bereikbaar.
Wie met de auto komt kan ondergronds parkeren in Q-Park Handelsbeurs (inrit Sint-Katelijnevest 55, 284 plaatsen).

Opgelet: de Handelsbeurs telt twee ingangen: één via de Twaalfmaandenstraat (zijstraat van de Meir) & één via de Borzestraat. Beide zijn geopend op de dag van onze conferentie.

Wat zijn de openingstijden van de conferentie op 5 oktober?

De deuren van de conferentie gaan open om 8:30 uur, en de eerste presentatie begint om 9:15 uur. Rond het middaguur is er een pauze van 12:00 tot 13:00 uur, waarbij lunch inbegrepen is. De conferentie duurt tot 17:00 uur, waarna er nog een netwerkmoment is tot 20:00 uur met hapjes, drankjes en een dj.

Hoe weet ik of de conferentie iets voor mij is?

Om naar de ‘Future of Bitcoin’-conferentie te komen, heb je geen voorkennis nodig. Je hoeft ook nog geen bitcoins te bezitten of erin te beleggen, maar een gezonde dosis interesse naar Bitcoin/beleggen is mooi meegenomen. Dus ben je nieuwsgierig en wil je graag verder gaan dan wat je in het nieuws ziet en in de kranten leest? Dan ben je bij ons aan het goeie adres!

Is de conferentie in het Nederlands?

Hoewel er enkele sprekers zullen zijn die Engels spreken, zullen de meeste keynotes en workshops in het Nederlands worden gehouden.

Kan ik mijn ticket terug inruilen?

Nee, wij hanteren een strikt beleid waarbij tickets niet worden terugbetaald.

Wat is een "Whale"?

Een whale is iemand (een persoon of instutituut) die zeer veel cryptomunten bezit. Er wordt vaak verwezen naar whales als zij een invloed kunnen hebben op de koers. Denk hierbij aan 10.000 Bitcoins of meer. Uiteraard heb je voor onze whale pass geen 10.000 Bitcoins nodig, maar gebruiken we de term louter ludiek!

Met een Whale Pass heb je toegang tot de Whale Room, waar je onbeperkt kunt genieten van drankjes en eten. Daarnaast heb je toegang tot exclusieve Whale-only content, waarbij je in een kleine groep naar onze sprekers kunt luisteren en met hen in gesprek kunt gaan. ‘s Avonds is er een driegangendiner in het Marriott Hotel, inclusief drankjes, met aanwezigheid van de sprekers.

Ook partner worden?

Laat het ons weten via hello@start2bitcoin.com.

 

* Ontvang €20 tegoed bij Bitvavo door een account aan te maken én €10 te storten. De actie is enkel geldig via de link in je bevestigingsmail of die je krijgt op de conferentie.

Jameson Lopp

Co-founder & Chief Security Officer of Casa

Jameson Lopp, the CTO and co-founder of Casa, is dedicated to creating technology that empowers individuals through self-custody services.

A cypherpunk at heart, he has been building multi-signature Bitcoin wallets since 2015. Before founding Casa, he served as the lead infrastructure engineer at BitGo.

Lopp is also the founder of Mensa’s Bitcoin Special Interest Group, the Triangle Blockchain and Business meetup, and several open-source Bitcoin projects. He’s passionate about sharing his hard-earned knowledge and has consistently developed robust software to withstand challenges from adversaries and less tech-savvy users.

Willem Middelkoop

Commodity Discovery Fund, auteur 'De Big Reset'

Willem Middelkoop (Genève, 1962) is een succesvolle ondernemer, investeerder en auteur. Eind 2008 gaf hij zijn journalistieke werk als marktcommentator voor de Nederlandse Nationale TV op en richtte hij het Commodity Discovery Fund op (cdfund.com).

In datzelfde jaar startte hij ook Amsterdamgold.com, een webshop voor goud en zilver, die in 2011 werd verkocht aan het beursgenoteerde Value8, nadat de jaarlijkse omzet groeide tot meer dan 100 miljoen euro.

Willem is lid van de Advisory Board van het in Londen gevestigde Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF). Hij is ook een van de oprichters van Startupbootcamp Amsterdam, een business accelerator programma.

Daarnaast is hij auteur van acht boeken over financiële markten en economie. Eind 2013 publiceerde hij The Big Reset (Amsterdam University Press/University of Chicago Press). Hij verkocht in totaal meer dan 150.000 boeken in zeven talen, waaronder Arabisch en Chinees.

Willem woont met zijn vrouw en twee zonen (17 en 20) in Nederland en heeft een bachelor Bedrijfskunde.

Gertjan Verachtert

Vennoot, Sansen International Tax Lawyers

Gertjan Verachtert staat cliënten bij in hun vraagstukken rond nationale en internationale fiscaliteit, zowel wat privaat als professioneel vermogen en inkomen betreft. In deze domeinen assisteert hij cliënten eveneens op vlak van geschillenbeslechting en procedures.

Doorheen de jaren bouwde Gertjan een bijzondere ervaring op in de adviesverlening omtrent fiscale compliance van vermogensstructuren, crypto en emigratie van particulier en vennootschap en grensoverschrijdende investeringen.

Gertjan begeleide ondermeer de allereerste goedgekeurde crypto ruling in België.

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Bert de Groot

Bitcoin Brabant

Bert is een Bitcoin miner uit Nederland die met zijn bedrijf miningapparatuur voorziet bij bedrijven. In een vorig leven was Bert adjunct-directeur operations bij de grootste terminal operator van de Benelux.

Remy van der Nagel

Crypto L&D and Community Manager Bitvavo

Remy is Manager Business Development & Partnerships bij Bitvavo. Met 8 jaar ervaring in de crypto- en educatiesector, verzorgt hij regelmatig trainingen en biedt hij advies over diverse blockchain- en crypto-gerelateerde onderwerpen.

Bij Bitvavo, een van Europa’s grootste cryptobeurzen, ligt zijn focus momenteel op het aangaan van nieuwe partnerschappen, het handhaven van liquiditeit en het uitbreiden van het aanbod aan cryptocurrencies.

Bota Jardemalie

Lawyer and Human Rights Defender

Bota Jardemalie, a New York attorney, Kazakh human rights defender, and political refugee in Belgium, has defended activists and torture victims, championed Interpol reform, personal sanctions, and combated the misuse of mutual legal cooperation.

Bota also defends privacy instruments and Proof of Work, advises on cryptocurrency legislation, and opposes the abuse of anti-money laundering and counter-financing of terrorism (AML/CFT) laws.

Bota is recoignised as lawyer in danger by the International Observatory for Lawyers in Danger (OIAD) and the Council of Bars and Law Societies of Europe (CCBE).

The Rational Root

Bitcoin On-chain & Cycle analyst

De Rational Root neemt je mee op reis door de cyclus theorie van Bitcoin en on-chain analyse, waarbij hij waardevolle inzichten presenteert met zijn innovatieve grafiekstijl.

Faroek Özgünes

Misdaadverslaggever en journalist VTMNIEUWS

Faroek Özgünes is Vlaanderens bekendste misdaadverslaggever. Hij werkt al meer dan 30 jaar als journalist bij VTMNIEUWS en maakte tal van spraakmakende reportages waarvoor hij bekroond werd met verscheidene persprijzen. Faroek Özgünes presenteert ook het online opsporingsprogamma FAROEK waarin hij met politie en justitie de hulp vraagt van het publiek om misdrijven op te lossen. Özgünes is een veelgevraagde studiogast om toelichting te geven bij grote gerechtelijke dossiers en hij volgt als geen ander de nieuwste criminele fenomenen.

Wordt Bitcoin nog vaak voor criminele doeleinden gebruikt?

14h00 - 14h45

Dat negatieve imago achtervolgt Bitcoin hardnekkig van bij het begin en het heeft jarenlang bij de publieke opinie de argwaan en de angst gevoed om in crypto te stappen. Toch hebben de exchanges en de banken een grondige zuivering gehouden. Faroek Özgünes bespreekt hoe het criminele milieu nog altijd probeert om zijn onfrisse zaakjes, zoals ransomware, toe te dekken met niet te traceren transacties via cryptomunten en waarom dit vaak niet het geschikte middel is. Maar ook hoe beginnende cryptobeleggers misleid en opgelicht worden met fake cryptoaccounts. Cryptofraude is echt geen illusie maar voor veel slachtoffers een bittere werkelijkheid.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?