LiteBit presenteert

Future of Bitcoin

Conference

Heeft Bitcoin nog toekomst? Ontdek het op 8 oktober tijdens de grootste Bitcoin conferentie van de Benelux.

8
OKTOBER
12
SPREKERS
GENT
GHELAMCO ARENA
OVER HET EVENT

Ook 13 jaar na z’n oprichting in 2009 blijft Bitcoin als cryptomunt voor beroering zorgen. Want geef toe. Hoe vaak hebt ú nog niet gehoord of gelezen dat:

  • “De overheid Bitcoin binnenkort wel aan banden zal leggen.”
  • “Bitcoin alleen gebruikt wordt door criminelen en speculanten.”
  • “De technologie die Bitcoin gebruikt achterhaald is én slecht is voor het milieu?”

Wij kunnen het ook al niet meer tellen op de vingers van twee handen. Maar eerlijk: dat vinden we dus een mooie uitdaging!

Want die vele mythes ontkrachten én het grote publiek kennis bijbrengen over Bitcoin: precies dát gaat op zaterdag 8 oktober gebeuren in Gent!

Keynotes

Web 5.0, inflatie, criminaliteit, mining, ...

Workshops

Wallets, Lightning, trading en meer

Panelgesprekken

Adoptie, regelgeving, security en meer

SPREKERS
AGENDA
8 OKTOBER
10h00 – 10h30

Web5: een meer privacy-vriendelijk internet met Bitcoin

Levi Haegebaert

Levi Haegebaert, Start2Bitcoin

10h30 – 11h15

Hard asset investing in a world of fiat

willem middelkoop bitcoin conferentie

Willem Middelkoop, Commodity Discovery Fund

11h30 – 12h15

De psychologie achter de marktcyclus

Quinten François, Young And Investing

12h15 – 13h00
BREAK
13h00 – 13h45

Een alternatieve kijk op het minen van Bitcoins

Bert de Groot

Bert De Groot, Bitcoin miner

14h00 – 14h45

Wordt Bitcoin nog vaak voor criminele doeleinden gebruikt?

Faroek Özgünes

Faroek Özgünes, misdaadverslaggever

14h45 – 15h30
BREAK
15h30 – 16h15

Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?

Gertjan Verachtert

Gertjan Verachtert, Sansen International

16h30 – 17h15

Panel: de toekomst van betalingen met crypto

Rigo Van den Broeck

Rigo Van den Broeck, Mastercard

Start2Bitcoin conference

TBD

Start2Bitcoin conference

TBD

11h30 – 12h15

Nog geen cryptomunten? Geen nood, we helpen je op weg

Start2Bitcoin conference

TBD

12h00 – 13h15
BREAK
13h00 – 13h45

Hoe bewaar je het best jouw cryptomunten? We bespreken de verschillende opties.

Michiel Ginneberge - Future of Bitcoin conference

Michiel Ginneberge

Lorenzo van Belleghem - Future of Bitcoin conference

Lorenzo van Belleghem

14h00 – 14h45

Workshop traden in cryptocurrencies

Gwen Busseniers

Gwen Busseniers, Cryptoschool

15h00 – 15h45

The Lightning network – Value Unleashed

Start2Bitcoin conference

Kwinten De Backer, CTO Alby

LOCATIE

Met uitzicht op het stadion van KAA Gent is de Ghelamco Arena de perfecte locatie. Het event zal doorgaan in MeetDistrict (Parking P3). We voorzien een main stage voor keynotes, een breakout room voor workshops en de business lounge om te netwerken.

Mede mogelijk gemaakt door
BESTEL JOUW TICKET

Early Bird

€79

Standaard

€99

Whale pass

€169

FAQ

Indien het event niet kan doorgaan wegens corona wordt een nieuwe datum geprikt. Je krijgt hierbij de keuze tussen een volledige refund of een overzetting van je ticket naar de nieuwe datum.

De Ghelamco Arena ligt aan de autostrade en is gemakkelijk bereikbaar vanuit heel België via zowel de wagen als het openbaar vervoer. Meer info vind je op de website van MeetDistrict Gent. Het exacte adres is Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300, 9000 Gent. Je kan parkeren in parking P3.

Er bevinden zich voldoende parkeerplaatsen voor wie graag met de wagen komt. Na bestelling van je ticket ontvang je tevens alle parkinginfo in je inbox.

Om naar de 'Future of Bitcoin' conferentie te komen heb je helemaal geen voorkennis nodig. Je hoeft ook nog geen bitcoins te hebben of nog niet te beleggen, maar een natuurlijke nieuwsgierigheid en interesse voor bitcoin en beleggen is wel noodzakelijk. Dus ben je nieuwsgierig en wil je graag verder gaan dan wat je in het nieuws ziet en in de kranten leest. We’d love to have you!

Een whale is een persoon of institutie die zeer veel cryptomunten heeft. Er vaak verwezen naar whales als zij een invloed kunnen hebben op de koers. Denk hierbij aan tienduizend bitcoins of meer. Uiteraard heb je voor de whale pass geen bitcoins nodig maar gebruiken we de term louter ludiek.

 

Laat het ons weten via hello@start2bitcoin.com.

 

Privacybeleid

Voorwaarden

Copyright Start2Bitcoin

Willem Middelkoop

Commodity Discovery Fund, auteur 'De Big Reset'

Willem Middelkoop (Genève, 1962) is een succesvolle ondernemer, investeerder en auteur. Eind 2008 gaf hij zijn journalistieke werk als marktcommentator voor de Nederlandse Nationale TV op en richtte hij het Commodity Discovery Fund op (cdfund.com).

In datzelfde jaar startte hij ook Amsterdamgold.com, een webshop voor goud en zilver, die in 2011 werd verkocht aan het beursgenoteerde Value8, nadat de jaarlijkse omzet groeide tot meer dan 100 miljoen euro.

Willem is lid van de Advisory Board van het in Londen gevestigde Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF). Hij is ook een van de oprichters van Startupbootcamp Amsterdam, een business accelerator programma.

Daarnaast is hij auteur van acht boeken over financiële markten en economie. Eind 2013 publiceerde hij The Big Reset (Amsterdam University Press/University of Chicago Press). Hij verkocht in totaal meer dan 150.000 boeken in zeven talen, waaronder Arabisch en Chinees.

Willem woont met zijn vrouw en twee zonen (17 en 20) in Nederland en heeft een bachelor Bedrijfskunde.

Hard asset investing in a world of fiat

10h30 - 11h15

Faroek Özgünes

Misdaadverslaggever en journalist VTMNIEUWS

Faroek Özgünes is Vlaanderens bekendste misdaadverslaggever. Hij werkt al meer dan 30 jaar als journalist bij VTMNIEUWS en maakte tal van spraakmakende reportages waarvoor hij bekroond werd met verscheidene persprijzen. Faroek Özgünes presenteert ook het online opsporingsprogamma FAROEK waarin hij met politie en justitie de hulp vraagt van het publiek om misdrijven op te lossen. Özgünes is een veelgevraagde studiogast om toelichting te geven bij grote gerechtelijke dossiers en hij volgt als geen ander de nieuwste criminele fenomenen.

Wordt Bitcoin nog vaak voor criminele doeleinden gebruikt?

14h00 - 14h45

Dat negatieve imago achtervolgt Bitcoin hardnekkig van bij het begin en het heeft jarenlang bij de publieke opinie de argwaan en de angst gevoed om in crypto te stappen. Toch hebben de exchanges en de banken een grondige zuivering gehouden. Faroek Özgünes bespreekt hoe het criminele milieu nog altijd probeert om zijn onfrisse zaakjes, zoals ransomware, toe te dekken met niet te traceren transacties via cryptomunten en waarom dit vaak niet het geschikte middel is. Maar ook hoe beginnende cryptobeleggers misleid en opgelicht worden met fake cryptoaccounts. Cryptofraude is echt geen illusie maar voor veel slachtoffers een bittere werkelijkheid.

Quinten François

Auteur 'De Bitcoinrevolutie', Young And Investing

Quinten François maakt sinds 2017 mensen wegwijs in het crypto-universum via zijn invloedrijke YouTube-kanaal en Twitter-pagina waar hij respectievelijk 140.000 en 80.000 trouwe volgers heeft. Daarnaast is hij ook de auteur van het Nederlandstalige boek over crypto ‘De Bitcoinrevolutie’, adviseert hij crypto, NFT en metaverse projecten en werkt hij geregeld met de overheden rond (regulaties van) crypto en blockchain.

De psychologie achter de marktcyclus

11h30 - 12h15

Met zijn jarenlange ervaring deelt Quinten zijn visie op de huidige cryptomarkt en hoe je jezelf beter kan voorbereiden bij een volgende bull-market door te begrijpen hoe de markt werkt. Daarnaast zal Quinten ook zijn kijk geven op de wereld van altcoins, NFT’s en de metaverse. Een talk die je zeker niet wil missen.

Gertjan Verachtert

Vennoot, Sansen International Tax Lawyers

Gertjan Verachtert staat cliënten bij in hun vraagstukken rond nationale en internationale fiscaliteit, zowel wat privaat als professioneel vermogen en inkomen betreft. In deze domeinen assisteert hij cliënten eveneens op vlak van geschillenbeslechting en procedures.

Doorheen de jaren bouwde Gertjan een bijzondere ervaring op in de adviesverlening omtrent fiscale compliance van vermogensstructuren, crypto en emigratie van particulier en vennootschap en grensoverschrijdende investeringen.

Gertjan begeleide ondermeer de allereerste goedgekeurde crypto ruling in België.

Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?

11h30 - 12h15

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

Web5: een meer privacy-vriendelijk internet met Bitcoin

10h00 - 10h30

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoinadoptie

16h30 - 17h15

Bert de Groot

Bitcoin miner

Bert is een Bitcoin miner uit Nederland die met zijn bedrijf miningapparatuur voorziet bij bedrijven. In een vorig leven was Bert adjunct-directeur operations bij de grootste terminal operator van de Benelux.

Een alternatieve kijk op het minen van Bitcoins

13h00 - 13h45

De case-study die Bert bij ons komt toelichten is een uitstekende illustratie van hoe je ‘out of the box’ kunt denken. Of wist u al dat er tegenwoordig bloemenkwekerijen zijn die beroep doen op de warmte van bitcoin miners in plaats van op gasverwarming?

Omdat de prijzen voor gas tegenwoordig de pan uitswingen, bezorgt Bert de bloemenkwekerijen een uitstekend en goedkoper alternatief dankij mining. In zijn keynote legt Bert uit hoe mining anno 2022 precies werkt, welke de mogelijke hedendaagse toepassingen zijn én hoe de toekomst van de miningindustrie er volgens hem uitziet.

Gwen Busseniers

Auteur 'Bitcoin & Crypto', Cryptoschool

Gwen Busseniers is oprichtster van CryptoSchool, docent in cryptocurrency en blockchain, handelaar, onderzoeker, schrijver maar vooral communicatieve bruggenbouwer tussen blockchain, crypto en het brede publiek. Gwen heeft onlangs haar eigen boek uitgebracht ‘Bitcoin & Crypto’.

Workshop traden in cryptocurrencies

14h00 - 14h45

Deze workshop is voor de crypto fans die reeds actief zijn op een cryptoplatform. Gwen gaat samen met jou dieper in op het beleggingsaspect van cryptocurrencies. Ontdek live alle tools en analysemethoden die jouw kunnen helpen om een succesvolle trader te worden in zowel de spot- als derivatenmarkten.

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?