De Bitcoin Masterclass

Start vandaag nog met Bitcoin. Alles wat je moet weten over Bitcoin en cryptocurrencies in één handige video cursus met praktische tips

Gemiddelde beoordeling van 4.7
4.7/5
|
Ruim 6 jaar ervaring

Eerst leren daarna pas investeren

Is Bitcoin de toekomst of een bubbel die elk moment kan barsten? En ben je niet te laat om nog te investeren? In deze cursus neemt Levi Haegebaert je mee doorheen de geschiedenis van geld, de principes van Bitcoin en alle andere verschillende cryptomunten die reeds op de markt beschikbaar zijn. 

Evenals de technische en praktische onderdelen komen aan bod zoals hoe werkt een blockchain, de verschillende investeringstrategie√ęn, belastingen en hoe je nu concreet kan kopen of verkopen.

Zodra je deze cursus hebt voltooid, heb je een stevige kennis vergaard en ben je gewapend om feiten en fabels van elkaar te onderscheiden.

Cursusoverzicht:

 • Les 1: Wat kan de geschiedenis van geld ons leren?

  Wat is geld nu precies? Een simpele vraag waar weinigen maar een antwoord op weten. We duiken in de geschiedenis, bestuderen de eigenschappen en problemen.

 • Les 2: Is Bitcoin de toekomst?

  Bitcoin is meer dan louter een digitale munt. Wat is het nog meer en wat zijn de toepassingen van bitcoin? We maken ook samen jouw eerste wallet aan.

 • Les 3: Wat zijn de toepassingen van Blockchain?

  Nadat we weten wat bitcoin is, nemen we een kijkje onder de motorkap. Wat is blockchain, hoe werkt mining en zoveel meer.

 • Les 4: Is het te laat om nog te investeren?

  We bekijken hoe de markt evolueert en wat bitcoin nu uniek maakt om zo tot een prijsvoorspelling te komen. Ook bespreken we enkele mythes en feiten.

 • Les 5: Welke andere cryptomunten zijn nog interessant?

  Naast Bitcoin zijn er uiteraard nog tal van andere cryptomunten op de markt. Wat zijn ze en vooral welke zijn interessant om in te investeren? Ik bespreek ook mijn eigen portfolio.

 • Les 6: Verschillende investeringsstrategie√ęn en wat met belastingen?

  We bespreken drie mogelijke investeringsstrategi√ęn. Welke gebruik je het best en wanneer. Zijn er implicaties voor de belastingen? En wist je dat je ook interesten kan verdienen?

 • Les 7: Praktische en security tips voor je aan de slag gaat

  In dit hoofdstuk komen er vijf security tips aan bod die je bitcoins moeten beschermen tegen aanvallen, diefstal of hacks.

Welkomstpakket masterclass bitcoin

Inclusief welkomstpakket

Je ontvangt een welkomstgeschenk ter waarde van ‚ā¨100. Dit bevat onder meer een hardware wallet, het boek ‘Bitcoin voor beginners’, en een leuke verrassing …

Opvolging verzekerd

Uiteraard gaan we je niet zomaar aan je lot over laten. Het lesmateriaal wordt maandelijks uitgebreid met:

Daarnaast ontvang je 60 minuten persoonlijke opvolging en kan je ook nadien met al jouw vragen steeds bij ons terecht.

Live Q&A
Volg een bitcoin opleiding

Wie is Levi?

Levi Haegebaert is organisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners‘ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector.

Hij gaf wereldwijd al presentaties en workshops aan zowel bedrijven als bitcoincommunity’s.

Bekend van:

Wat zeggen onze cursisten

Ik was aangenaam verrast door de duidelijke manier waarop alles uitgelegd werd. Het voordeel is ook dat je de Masterclass op een voor jou geschikt moment en op jou tempo kan volgen. Proficiat met jouw presentatie Levi !

Rony Raes

Heel sterke en complete opleiding voor crypto beginners. Geeft tevens voldoende achtergrond om het concept en uitdagingen beter te kaderen. Deze opleiding is een echte must voor wie zich wil verdiepen in de materie en zuurverdiende centjes zoekt te investeren met beide voetjes op de grond en in de echte crypto realiteit.

Pieter G.

Heel overzichtelijke samenvatting rond alle aspecten van cryptomunten en technologie.... must voor wie zich verder wil verdiepen....

Jan De Kimpe

Heel boeiend en goed gemaakt

Pieter K.

De lessen zijn aangenaam om te volgen. Heel vlot gebracht en enorm leerrijk! Waar het boek stop, start de cursus. Zo wordt er dieper ingegaan op meer complexe topics en hoe je nu aan de slag gaat.

Sofie B.

Is deze cursus iets voor jou?

Vaak gestelde vragen

Er is toch al heel wat informatie op het internet beschikbaar?

Het internet staat vol informatie, echter moet je in de crypto wereld steeds op je hoede zijn want niet alle info is juist. Helaas proberen oplichters vaak via allerlei slimme trucjes je geld te stelen.

Ik heb het jammer genoeg moeten ondervinden bij vrienden en familie, dat is ook een van de redenen waarom ik deze cursus ben gestart. Om beginnende beleggers te behouden van de gevaren.

Het kan maanden duren vooraleer je alle informatie hebt verzameld en klaar bent om in te stappen. En de koers van Bitcoin wacht niet tot als jij alles hebt uitgepluisd.

Alles zelf uitzoeken en beginnersfouten maken kost je vaak meer tijd en energie dan het volgen van deze Masterclass.

Hoe weet ik als de Masterclass iets voor mij is?

Deze cursus werd samengesteld met meerdere experten en belicht cryptomunten van verschillende invalshoeken. De content wordt wekelijks aangevuld met nieuwe video’s waardoor je steeds op de hoogte blijft.

 

In de video’s wordt alles heel eenvoudig uitgelegd en stap voor stap getoond hoe je veilig aan de slag gaat. Heb je toch vragen? Dan behoor je tot de Start2Bitcoin community waardoor je altijd bij ons terecht kan voor antwoorden.

Kan ik de cursus op mijn eigen tempo volgen?

Ja dat kan! De cursus is opgedeeld in meerdere hoofdstukken en ieder hoofdstuk kan je starten wanneer jij eraan toe bent.

 

Elk hoofdstuk bestaat uit meerdere video’s van telkens 5 minuten en wordt afgesloten met een tussentijdse quiz zodat je dat deel direct kan afvinken.

Hoe gaat de cursus in zijn werk?

Het gaat om een online videocursus. Van zodra je bent ingeschreven ontvang je automatisch toegang tot alle content die je op jouw eigen tempo kan volgen. Er volgt ook een opvolgingsmoment waarbij we samen digitaal al jouw vragen, ondervindingen of twijfels bespreken.

Kan ik een factuur ontvangen?

Absoluut, laat het gewoon even weten bij de opmerkingen in de check-out. Vermeld hierbij je bedrijfsnaam, adres en BTW-nummer (indien van toepassing).

Kan ik een ambassadeur worden?

Absoluut, ontvang een vast bedrag per verkochte cursus die via jou verloopt. Heb je een website of wil je de cursus helpen promoten? Vraag dan jouw unieke link aan via hello@start2bitcoin.com en ontvang automatisch een commissie.

Je bent helemaal tot onderaan deze pagina beland. Om de volgende stap te zetten bij het kiezen van uw eigen Bitcoin avontuur, kan je je hier inschrijven. Als je vragen hebt stuur dan gerust een e-mail naar hello@start2bitcoin.com

De Bitcoin Masterclass is een online cursus
Video afspelen

Deze cursus omvat:

Beoordeeld met 4.7
4.7/5
‚ā¨575 ‚ā¨375
FUTURE OF BITCOIN 2024
UNLOCKING TOMORROW’S WEALTH
Oogt de toekomst van Bitcoin rooskleurig? Of zijn er limieten aan de groei? Ontdek het op 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

 • 00Dagen
 • 00Uren
 • 00Min.
 • 00Sec.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network ‚Äď Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financi√ęle expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‚ÄėBank en Beurs‚Äô aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ‚Äč‚ÄčSecurity Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?