januari 20, 2021

Neem een pauze en lees er alles over

Vijf grafieken van de bitcoin koers

5 grafieken die meer inzicht geven in de koers van bitcoin

Onderstaande grafiek van de bitcoin koers kennen we allemaal. Eentje die de laatste maanden enkel maar omhoog ging. De verwachting is dat de prijs op lange termijn nog meer zal stijgen. Maar is dat ook zo? Een veelgestelde vraag die ik krijg, is “wanneer moet ik nu precies kopen?” Daarvoor moet je Bitcoin eerst beter

Lees verder

Klaar om Bitcoin te ontdekken?

Paul Buitink

Holland Gold

Paul Buitink is directeur en mede-eigenaar van Holland Gold, het grootste edelmetaalbedrijf van de Benelux. Hij is ook het gezicht van de gelijknamige populaire Holland Gold podcast en van de Reinvent Money podcast. Hij is sinds 2011 geïnteresseerd in en bezig met Bitcoin. Zo is hij regelmatig co-host bij BNR Cryptocast en had hij in 2013 en 2014 de eerste Nederlandstalige podcast samen met Tuur Demeester genaamd De Week van Bitcoin.

Kim De Vos

Bitcoin Podcaster, Alles Voor Bitcoin

Kim De Vos, tech-enthousiast, minimalist en voormalige geschiedenis podcaster, host van de “Alles Voor Bitcoin” podcast, waar hij de stem laat horen van Belgische bitcoiners. Zijn achtergrond is in economie, geschiedenis en communicatie technologie.

Bram Kanstein

Bitcoin Podcaster, Bitcoin For Millennials

Bram Kanstein is een early-stage startup expert, ondernemer, consultant en host van de podcast Bitcoin For Millennials. Zijn Bitcoin-reis begon begin 2013 toen hij een van zijn eerste Bitcoins kocht via een route die het spel Second Life omvatte.
 
Na Bitcoin te hebben gekocht voor $400 (en alles te hebben verkocht bij $4000!), is hij op een reis gegaan in de Bitcoin-rabbithole en ziet hij het momenteel als de belangrijkste ontdekking die iedereen ter wereld zou moeten bestuderen.

Ruben Merre

CEO NGRAVE, Belgium’s 40 under 40

Ruben Merre is een van België’s 40 onder 40, en een tech-ondernemer, voornamelijk gedreven door financiële empowerment en bescherming van mensen.

Hij is sinds 2018 CEO van NGRAVE, het bedrijf achter “ZERO”; ‘s werelds gecertificeerde (EAL7) meest veilige financiële kluis voor digitale activa en cryptocurrency. NGRAVE heeft particuliere klanten in meer dan 100 landen en is ook een partner voor vermogensbeheerders om zowel hun eigen digitale rijkdom als die van hun klanten te helpen beschermen.

Ruben studeerde handelsingenieur aan de KU Leuven en specialiseerde zich daarna in de financiële markten.

Ariel Aguilar

La Bitcoineta Europe

Ariel Aguilar is author of the just released ‘Bitcoin Prophecy’, a book about Bitcoin and Argentina’s rise, fall and current renaissance.
 
He is also co-founder and crew of La BitcoinetaEU. Bitcoinetas are a series of vans and trucks travelling the world spreading the message of Bitcoin in small cities and communities.

Arnold Hubach

Co-Founder Bitcoin Focus & Blockhunters en ambassadeur bij MyFirstBitcoin

 
Arnold Hubach is een correspondent, verslaggever en bitcoineducator. Als medeoprichter van Bitcoin Focus en representative van My First Bitcoin, volgt hij al jaren de grassroots-bitcoinadoptie in de hele wereld.
 
Momenteel werkt hij aan bitcoineducatie in El Salvador, waar al 30.000 studenten les kregen uit open source lesmateriaal van Mi Primer Bitcoin. Arnold zet zich in om dit succes te dupliceren naar meer dan 30 community’s in 20 landen.

Ellen Vermorgen

Redacteur beleggen bij De Tijd

Ellen Vermorgen (39) is al 15 jaar financieel journalist en werkt al 5 jaar als beleggingsspecialist bij De Tijd, de grootste Belgische zakenkrant. Ellen is gespecialiseerd in de Brusselse beurs en toonaangevende Europese beursindices. Daarnaast is ze een groot voorstander van kleinschalig beleggen en een voorstander van een meer divers en inclusief financieel landschap. Ellen is een frequente spreker en moderator in economische en sociale debatten voor verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Tuur Demeester

Long time bitcoin analyst

Tuur Demeester is een vroege bitcoin-investeerder en een thought leader die vooral bekend staat om zijn diepgaande rapporten, zijn meest recente rapport is “How to Position for the Bitcoin Boom“.

Hij is oprichter van Adamant Capital (later overgekocht door Blockstream), mede-oprichter van het Rothbard Institute en stond ook aan de basis bij de oprichting van twee K12-scholen.

Baudoin Collard

Co-founder and CTO of Satochip

Baudoin has a background as civil engineering, he is passionate about math and computer sciences. In 2011, he obtained a PhD in cryptography with success.

He previously worked as a Security Engineer at Atos Worldline then as an IT Auditor for the Belgian Defence. He is now working full time as the main developer and CTO for Satochip.

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +30 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

Keynotes

Workshops

Panelgesprekken

small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?