De beste Bitcoinboeken voor 2023

Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

De Bitcoin Standaard

De essentiële gids over geld, economie en bitcoin.

In De Bitcoin Standaard beschrijft Saifedean Ammous de geschiedenis van geld. Het boek legt uit waar geld vandaan komt, wat er mis is met het huidige systeem en waarom bitcoin het zou kunnen veranderen. De Bitcoin Standaard is het referentieboek voor wie een diepgaande analyse van geld zoekt, met een Klassieke Economische insteek. Sinds 2018 werd dit boek razendsnel het populairste en meest verkochte boek over bitcoin, en werd het al vertaald in meer dan 35 talen, waaronder ook in het Nederlands.

Ammous stelt dat bitcoin, als decentraal netwerk en schaarse digitale valuta, het potentieel heeft om stabiliteit en veiligheid te bieden in een wereld die geplaagd wordt door inflatie en overheidsingrijpen. Hij overweegt ook de mogelijkheid dat bitcoin een internationale reservemunt wordt, en de uitwerking die het zou kunnen hebben op de wereldeconomie en financiële markten.

De Bitcoin Standaard hoeft weinig extra promotie. Het boek biedt een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van geld, waarom geld noodzakelijk is in onze maatschappij, wat iets ‘goed’ geld maakt, wat de relatie is tussen de kwaliteit van ons geld en onze tijdsvoorkeur, en wat het potentieel van bitcoin is in deze context. Hoewel het boek slechts in het laatste hoofdstuk over bitcoin handelt, is het gegarandeerd een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in deze opkomende technologie die onze wereld grondig kan veranderen.

Bitcoin boek bol

Bitcoin voor beginners

Hoorde je de term bitcoin al vaak vallen zonder te weten wat het nu exact is? Hebben je vrienden het steeds over hun laatste investeringen in cryptomunten? Heb je het gevoel dat je de boot van bitcoin en crypto hebt gemist? Of denk je dat deze technologie te ver van jouw bed is? Dan is Bitcoin voor beginners iets voor jou.

Dit boek dompelt je op een leuke en stapsgewijze manier onder in de wereld van bitcoin, blockchain en cryptovaluta. Niet om je te overtuigen, maar wel om je de nodige handvatten aan te reiken, zodat je er zelf beslissingen over kunt nemen Ă©n beginnersfouten vermijdt.

Levi Haegebaert begeleidt je door het ganse proces. In Bitcoin voor beginners vind je naast handige tips en tricks over hoe je bitcoins kunt kopen, verkopen en veilig bewaren, ook 3 euro aan bitcoins die je zelf kunt claimen.

Levi Haegebaert is een echte bitcoinadept. Hij is co-organisator van de grootste bitcoinmeet-up in BelgiĂ«, heeft een eigen start-up en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd presentaties en workshops aan bitcoincommunity’s, op events en voor bedrijven.

Bitcoin voor beginners boek

De Prijs van Morgen

Het leven wordt de laatste tijd flink duurder. Dat lijkt vanzelfsprekend want het is altijd zo geweest. Of we hebben toch de laatste paar generaties nooit iets anders geweten. Door “externe factoren” zijn de prijsstijgingen afgelopen jaar iets hoger, maar daarvoor was het probleem eerder te lage inflatie. Voor de ECB is het optimale niveau net iets minder dan 2% inflatie per jaar. Dat noemen ze ‘prijsstabiliteit’, in het vakjargon. Maar is dat allemaal wel zo vanzelfsprekend?

We worden met z’n allen ieder jaar productiever. Extra productie, dat betekent meer goederen. Met een gegeven hoeveelheid geld in omloop, en meer beschikbare goederen, zou het logische gevolg moeten zijn dat prijzen van goederen dalen. Waarom leven we dan toch in een wereld die gekenmerkt wordt door stijgende prijzen?

In zijn boek De Prijs van Morgen bespreekt Jeff Booth de krachten die ervoor zorgen dat alles goedkoper wordt door technologische vooruitgang. Die krachten staan in schril contrast met de pogingen van centrale banken om wereldwijd de inflatie op te krikken, door middel van goedkoop krediet en het aanmoedigen van schuldcreatie. Aan de ene kant hebben we deze ongelooflijke deflatoire kracht, aangedreven door technologie en aan de andere kant hebben we een kracht die dat probeert tegen te houden.

"De voortdurende groei en inflatie die we verwachten — het systeem waarop we de economieĂ«n van onze landen hebben gebouwd — houdt op te bestaan. Technologie is een deflatoire kracht die zo groot is dat, wat we ook doen, niets haar uiteindelijk zal tegenhouden.”

Booth bespreekt in het boek de mogelijke gevolgen van deflatie op de arbeidsmarkt en de problemen die dit oplevert voor centrale banken die proberen de prijzen “stabiel” te houden. Hij bespreekt ook de rol van kunstmatige intelligentie en de energiemarkt in dit proces van prijsdalingen. In het hele boek werpt Booth de vraag op of het huidige systeem van kunstmatig geld (en krediet) wel de beste manier is om vooruit te komen.

Zouden alternatieven zoals bitcoin kunnen helpen bij het creëren van overvloed en het verminderen van polarisatie? Hij bespreekt ook de psychologische gevolgen die de strijd tussen deflatie en inflatie kan hebben op de samenleving, onderbouwd met theorieen als de behoeftehiërarchie van Maslow en het octanalysekader van Yu-kai Chou.

Uiteindelijk roept Booth op tot een open en dringende discussie over de krachten die de prijzen doen dalen, en spoort de lezers aan tot handelingen om een betere, meer welvarende toekomst op te bouwen. De vraag welk economisch systeem we in de 21e eeuw willen, zullen we allemaal individueel moeten beantwoorden. Dit boek is het perfecte startpunt.

Het Kleine Bitcoinboekje

Het Kleine Bitcoinboekje is een uitstekende gids voor mensen die meer willen weten over bitcoin, en op zoek zijn naar een toegankelijk boek.

Het Kleine Bitcoinboekje is een beknopte gids over de digitale valuta bitcoin, hoe bitcoin werkt en hoe het de financiële sector kan veranderen. Het boek gaat over geld, waarom het huidige geldsysteem niet werkt, en hoe bitcoin beter zou kunnen zijn. Het geeft ook een overzicht van de voordelen en uitdagingen van het gebruik van bitcoin en de mogelijke effecten ervan op de economie en het financiële systeem. Dit boekje is een goede start voor mensen die nieuw zijn in dit onderwerp of een korte introductie tot deze technologie nodig hebben.

Het Kleine Bitcoinboekje is een eenvoudig geschreven boek met veel goede voorbeelden die het laagdrempelig maken voor iedereen, ongeacht hun voorkennis over cryptovaluta of andere verwante onderwerpen zoals blockchain of economie. Het bevat ook enkele meer geavanceerde concepten, maar gaat daar niet in detail op in om lezers niet af te schrikken.

Het kleine bitcoinboekje

Gelaagd Geld

Het is verre van eenvoudig een tijdloos bitcoinboek te schrijven, zeker nu de technologie is doorgebroken bij het brede publiek. Toch doet Nik Bhatia exact dat. Ondanks de honderden bitcoinboeken die vandaag de revue passeren, brengt “Gelaagd Geld” een originele inkijk in de bestaansreden van deze monetaire revolutie. Terwijl de meeste analyses blijven steken in een zoveelste herhaling van de inflatieproblematiek, het opsommen van verschillende cryptovaluta of het bepleiten van de “FIRE-methode”, gaat “Gelaagd Geld” verder.

Het boek onderzoekt stapsgewijs hoe financiële markten door de eeuwen heen tot stand kwamen en welke essentiële boekhoudkundige ingrediënten nodig waren om onze hedendaagse, hyper-complexemaatschappij mogelijk te maken. Van de familie Medici in Italië, langs de Antwerpse beurs en de avonturen van de Nederlandse VOC, bespreekt het boek hoe de eerste centrale banken en ons huidig geldsysteem tot stand kwamen. Bhatia ontleedt beknopt maar volledig hoe de dollar de status van wereldreservemunt overnam van het Britse pond en waarom de moderne dollarpiramide zijn houdbaar-heidsdatum nadert.

Nik Bhatia beset maar al te goed dat een aandachtige studie van onze geschiedenis, die bol staat van de monetaire en financiële experimenten, essentieel is om te peilen naar de gezondheid en wenselijkheidvan onze huidig globaal geldsysteem. Gewapend met deze diepe historische context komt Nik uiteindelijk, zoals zovelen voor hem, tot één duidelijke conclusie: Bitcoin fixes this!

Bitcoinkenners halen “The Bitcoin Standard” wel eens aan als het ultieme bitcoin naslagwerk (een boek uit 2018 dat trouwens ook heel sterk focust op geschiedenis). Maar “Gelaagd Geld” van Nik Bhatia moet zeker niet onderdoen. De twee boeken vullen elkaar eigenlijk ook perfect aan. Waar de klassieker uit 2018 het monetaire en economische aspect van bitcoin in kaart brengt, ontleedt “Gelaagd Geld” op meesterlijke wijze de financiĂ«le en boekhoudkundige implicaties.

Dit boek is een pareltje voor eenieder die op zoek is naar een diepere en historisch gestoelde uiteenzetting over de technologie die de 21ste eeuw op zijn kop zal zetten.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +40 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiĂ«le expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in BelgiĂ«, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?