Hoe kun je geld opnemen vanaf de Binance crypto exchange?

Heb je winst behaald met het traden van cryptomunten op de exchange van Binance en wil je deze uitbetalen naar je bankrekening? Je hebt misschien wel al gemerkt dat dit niet zo eenvoudig is.

In dit artikel leggen we je uit hoe dit komt, maar nog belangrijker: we vertellen je stap-voor-stap hoe je geld kunt uitbetalen van Binance naar je rekening.

Heb je nog geen account op Binance? Via onderstaande link kan je er snel en eenvoudig een aanmaken:

Waarom kan je niet zomaar euro's uitbetalen via Binance?

Het is (op dit moment) nog niet mogelijk om op een directe manier je crypto’s uit te betalen via Binance. Dit komt doordat de exchange geen ondersteuning meer biedt aan iDeal, SEPA en Bancontact.

In 2020 kreeg de exchange Binance sancties opgelegd vanuit de Europese Unie (EU). Binance had zich namelijk niet gehouden aan de regels die in Europa gelden omtrent het aanbod van bepaalde financiële producten zoals hefbomen. Als gevolg mochten zij geen Europese betaalmethodes meer aanbieden op zijn crypto exchange.

Dit is niet alleen vervelend voor Binance, die hier natuurlijk klanten meer verliest, maar ook voor gebruikers van het platform. Zij kunnen namelijk niet meer makkelijk en snel fiat geld storten of zich laten uitbetalen.

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om jouw cryptomunten vanuit Binance om te zetten naar euro’s op je bankrekening, al is het iets lastiger. Hieronder geven we meer uitleg.

Geld opnemen bij Binance: een stap-voor-stap uitleg

Geld uitbetalen vanuit Binance is een vrij omslachtig proces. Je zult dit moeten doen door je cryptocurrencies eerst naar een andere exchange te sturen, om ze vervolgens om te zetten naar euro’s en te versturen naar je bankrekeningnummer.

Voordat we kunnen beginnen met het uitbetalen van de cryptomunten, is het belangrijk om eerst de nodige voorbereiding te treffen.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je kunt beginnen met het laten uitbetalen van jouw cryptomunten vanaf Binance, heb je een account nodig bij een  crypto exchange die wel iDeal of Bancontact ondersteund. Het is dus niet mogelijk om jouw cryptocurrencies direct vanuit Binance naar een Belgische of Nederlandse bankrekening te sturen.

Er zijn verschillende crypto exchanges waar je gebruik van kunt maken. In dit voorbeeld raden we hiervoor Bitvavo aan:

Waarom Bitvavo vraag je je misschien af? Het crypto platform is erkend door de Nederlandse bank (DNB), bieden Nederlandstalige ondersteuning bij vragen, bieden iDeal en Bancontact als betaaloplossingen en hebben een zeer gebruiksvriendelijke app.

Bitvavo review app uitleg

Stap 2: Bepaal de cryptocurrency die je wilt versturen

Wanneer je bent ingelogd met je Bitvavo-account, ga je op zoek naar de cryptocurrency die je vanuit Binance wil omzetten naar euro’s op je bankrekening.

Het kan voorkomen dat jouw cryptocurrency op Binance niet beschikbaar is op de crypto exchange van Bitvavo (of andere Nederlandse exchange die je gebruikt). In dat geval kun je jouw cryptocurrencies op Binance eerst het beste omzetten naar een cryptocurrency die wordt ondersteund door de Nederlandse exchange zoals Bitcoin, Ethereum, Solana, Mana en meer.

Stap 3: Vind het wallet-adres van Bitvavo

Op Bitvavo klik je op de cryptomunt die je vanaf Binance wilt versturen. In het menu klik je op ‘Storten’ (rood geciteerd in onderstaande afbeelding). Hier staat het adres van je wallet weergegeven.

In onderstaande afbeelding zie je een groen vlak waar het wallet adres zou moeten staan. Zorg ervoor dat je het wallet adres kopieert.

Binance uitbetalen naar bank

Stap 4: Zoek de cryptocurrency die je wilt versturen vanuit Binance

Op het platform van Binance klik je onder ‘Wallet’ op ‘Fiat and Spot’. Hier staan alle cryptocurrencies die je in bezit hebt. Zoek vervolgens de cryptocurrency die je naar Bitvavo wilt versturen, en klik achter deze cryptocurrency op ‘Withdraw’.

Stap 5: Maak een transactie op Binance

Het is tijd om het wallet adres van Bitvavo in te voeren. Dit doe je in het tekstblok onder ‘Address’. Wanneer je het adres hebt geplakt, is het verstandig om altijd even de eerste twee en laatste twee karakters van het adres te controleren met dat in Bitvavo. Zo weet je zeker dat je het juiste adres hebt ingevoerd, en geen karakters bent vergeten te kopiëren.

Je kunt hier ook het netwerk selecteren waarop je de transactie wilt uitvoeren. Het is aan te raden om het netwerk van de cryptocurrency te kiezen. Je ziet hier ook staan hoelang het duurt voordat de transactie aankomt, en wat de kosten zijn voor het uitvoeren van de transactie.

Vervolgens geef je aan hoeveel cryptomunten je wilt versturen naar Binance. Wanneer je alles wilt uitbetalen, klik je op ‘MAX’. Dan neemt hij het volledige bedrag.

Geld opnemen Binance transactie aanmaken

Stap 6: Klik op ‘Withdraw’

Wanneer je alles hebt ingevoerd, kun je op ‘Withdraw’ klikken om de cryptocurrency naar Bitvavo te sturen.

Binance geld uitbetalen naar Bitvavo

Stap 7: Verkoop de cryptomunten voor euro’s

Na een aantal minuten (afhankelijk van het netwerk) zul je de cryptomunten in de wallet op Bitvavo hebben ontvangen. Je kunt in het tabblad ‘Stortingen’ zien wanneer de wallet nieuwe cryptomunten heeft ontvangen vanuit een storting.

Zodra je de cryptomunten hebt ontvangen, ga je naar het tabblad ‘Handelen’, waarna je op ‘Verkopen’ klikt. Hier kun je aangeven hoeveel cryptomunten je wilt verkopen en omzetten naar euro’s.

Stap 8: Betaal de euro’s uit naar je bankrekening

Ga naar het ‘Dashboard’ toe. Vervolgens zie je dat er een geldbedrag onder ‘Tegoed’ staat. Dit zijn de euro’s die je zojuist hebt verdiend uit de verkoop van je cryptocurrencies. Het is nu mogelijk om de euro’s te versturen naar je bankrekening. Klik hiervoor op de knop ‘Tegoed opnemen’.

Je kunt nu een bedrag invoeren dat je wilt laten uitbetalen vanaf Bitvavo. Bij het aanmaken van een account op Bitvavo heb je een bankrekeningnummer moeten ingeven. Het geld zal binnen 1-2 werkdagen naar dit rekeningnummer worden overgemaakt zodra je op ‘Doorgaan’ klikt.

Van Binance naar Bitvavo uitbetalen bank

Conclusie

Het is dus vrij omslachtig om cryptocurrencies op Binance te laten uitbetalen in euro’s. Dit komt doordat Binance na sancties geen gebruik kan maken van betaalmethodes als iDeal, Bancontact en SEPA. Hierdoor moeten gebruikers hun cryptomunten eerst versturen naar een andere exchange die euro’s direct naar een Nederlands of Belgisch rekeningnummer kan versturen.

We raden je hiervoor aan om een Nederlandse crypto exchange zoals Bitvavo te gebruiken. Deze biedt namelijk ondersteuning voor de meest gebruikte betaalmethodes van Nederland en België.

Zodra je de cryptomunten vanuit Binance hebt verstuurd naar het wallet adres van de Nederlandse exchange, kun je de cryptomunten hier omzetten naar euro’s. Vervolgens is het mogelijk om de euro’s te laten uitbetalen naar je bankrekeningnummer. 

Het duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen voordat het geld op je bankrekening zichtbaar is. Wanneer je Bancontact of iDeal gebruikt ontvang je de betaling direct op je rekening.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *