Dit zijn de vijf beste boeken over bitcoin voor 2022

Dit zijn de vijf beste boeken over bitcoin voor 2020
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Steeds vaker hoor je Bitcoin in het nieuws, maar voor velen is het nog steeds een nieuw begrip. Gelukkig zijn er een aantal boeken beschikbaar die je alles glashelder uitleggen. 

Hieronder heb ik voor jou een lijst samengesteld met de top vijf beste boeken over Bitcoin. Hou er wel rekening mee dat de meeste boeken in het Engels geschreven zijn. Enkel het boek Bitcoin voor beginners is in het Nederlands beschikbaar.

1. The Internet of Money Volume I

The Internet of Money Volume I is één van de meest gekende Bitcoin boeken die er zijn en een echte aanrader als je Bitcoin net hebt ontdekt. Het boek is een verzameling van Andreas bekendste presentaties in de afgelopen jaren.

Het legt vooral uit waarom Bitcoin is uitgevonden en welke rol het kan spelen in onze maatschappij. 

Naast Volume I, is er ook nog Volume II en Volume III die stuk voor stuk echte aanraders zijn.

2. The Bitcoin Standard

Het boek The Bitcoin Standard neemt je mee in de historie van wat geld is en hoe geld doorheen de jaren is geëvolueerd. Pas na de eerste helft van het boek introduceert de auteur het begrip Bitcoin wanneer hij terugblikt op het tienjarig bestaan van de cryptomunt.

Hoewel het boek nogal economisch is geschreven en daardoor iets minder vlot leest, is het zonder twijfel het meest volledige boek dat er op de markt te verkrijgen is over Bitcoin. Naast het economische aspect gaat de auteur ook dieper in op de technische kant van het verhaal.

3. The Little Bitcoin Book

The Little Bitcoin Book is een leuk geschreven boekje dat slechts 117 pagina’s telt. Het vertelt het verhaal van wat er mis is met het huidige financiële systeem en waarom Bitcoin werd uitgevonden. Zaken die worden aangekaart zijn de risico’s van centralisatie, inflatie en privacy.

Het is zeker niet zo uitgebreid als de vorige twee boeken. Naast de theoretische kennis die je zal vergaren, bevat het boek ook een FAQ-sectie met vraag en antwoord. Lezers die zich willen verdiepen in de technische kant van Bitcoin zullen hier wat op hun honger blijven zitten.

4. 21 lessons: what I've learned from falling down the Bitcoin rabbit hole

Falling down the rabbit hole is een gekende expressie in de bitcoinwereld. Omdat Bitcoin verschillende maatschappelijke onderwerpen aankaart, kan het soms nogal overweldigend overkomen. In 21 lessen schreef de auteur Gigi zijn persoonlijke ervaring neer. 

Het boek is zeer leuk geschreven waardoor je het op een namiddag kan uitlezen. Dit boek gaat eerder over de ervaringen en leuke anekdotes die zich afspelen in de bitcoinwereld. En minder over de economische en technische details achter Bitcoin.

5. Bitcoin voor beginners

Bitcoin voor beginners is het perfecte boek om als geïnteresseerde Bitcoin op een veilige manier te ontdekken. Waarom veilig? Wel, het boek bevat bitcoins die je zelf kan claimen waardoor je de theorie ook omzet in de praktijk.

Het boek focust zich voornamelijk op de vele misvattingen die er heersen rond Bitcoin, zoals dat het vaak wordt gebruikt door criminelen, dat investeren in alternatieve cryptomunten, of ‘altcoins’, verstandiger is en nog zoveel meer. Daarnaast bevat het ook heel wat economische en technische achtergrond zodat je na het lezen van dit boek als een expert kan overkomen bij je vrienden en familie.

Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Ik ben auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners' en gaf wereldwijd verschillende presentaties en workshops over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: de toekomst van betalingen met crypto

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

FUTURE OF BITCOIN

 CONFERENCE

Heeft Bitcoin nog toekomst? Ontdek het op 8 oktober tijdens de grootste Bitcoin conferentie van de Benelux.

Keynotes

Web 5.0, inflatie, criminaliteit, mining...

Workshops

Wallets, Lightning, trading en meer

Panel gesprekken

Adoptie, regelgeving, security en meer

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?