Dit zijn de vijf beste boeken over bitcoin voor 2022

Dit zijn de vijf beste boeken over bitcoin voor 2020

Steeds vaker hoor je Bitcoin in het nieuws, maar voor velen is het nog steeds een nieuw begrip. Gelukkig zijn er een aantal boeken beschikbaar die je alles glashelder uitleggen. 

Hieronder heb ik voor jou een lijst samengesteld met de top vijf beste boeken over Bitcoin. Hou er wel rekening mee dat de meeste boeken in het Engels geschreven zijn. Enkel het boek Bitcoin voor beginners is in het Nederlands beschikbaar.

1. The Internet of Money Volume I

The Internet of Money Volume I is één van de meest gekende Bitcoin boeken die er zijn en een echte aanrader als je Bitcoin net hebt ontdekt. Het boek is een verzameling van Andreas bekendste presentaties in de afgelopen jaren.

Het legt vooral uit waarom Bitcoin is uitgevonden en welke rol het kan spelen in onze maatschappij. 

Naast Volume I, is er ook nog Volume II en Volume III die stuk voor stuk echte aanraders zijn.

2. The Bitcoin Standard

Het boek The Bitcoin Standard neemt je mee in de historie van wat geld is en hoe geld doorheen de jaren is geëvolueerd. Pas na de eerste helft van het boek introduceert de auteur het begrip Bitcoin wanneer hij terugblikt op het tienjarig bestaan van de cryptomunt.

Hoewel het boek nogal economisch is geschreven en daardoor iets minder vlot leest, is het zonder twijfel het meest volledige boek dat er op de markt te verkrijgen is over Bitcoin. Naast het economische aspect gaat de auteur ook dieper in op de technische kant van het verhaal.

3. The Little Bitcoin Book

The Little Bitcoin Book is een leuk geschreven boekje dat slechts 117 pagina’s telt. Het vertelt het verhaal van wat er mis is met het huidige financiële systeem en waarom Bitcoin werd uitgevonden. Zaken die worden aangekaart zijn de risico’s van centralisatie, inflatie en privacy.

Het is zeker niet zo uitgebreid als de vorige twee boeken. Naast de theoretische kennis die je zal vergaren, bevat het boek ook een FAQ-sectie met vraag en antwoord. Lezers die zich willen verdiepen in de technische kant van Bitcoin zullen hier wat op hun honger blijven zitten.

4. 21 lessons: what I've learned from falling down the Bitcoin rabbit hole

Falling down the rabbit hole is een gekende expressie in de bitcoinwereld. Omdat Bitcoin verschillende maatschappelijke onderwerpen aankaart, kan het soms nogal overweldigend overkomen. In 21 lessen schreef de auteur Gigi zijn persoonlijke ervaring neer. 

Het boek is zeer leuk geschreven waardoor je het op een namiddag kan uitlezen. Dit boek gaat eerder over de ervaringen en leuke anekdotes die zich afspelen in de bitcoinwereld. En minder over de economische en technische details achter Bitcoin.

5. Bitcoin voor beginners

Bitcoin voor beginners is het perfecte boek om als geïnteresseerde Bitcoin op een veilige manier te ontdekken. Waarom veilig? Wel, het boek bevat bitcoins die je zelf kan claimen waardoor je de theorie ook omzet in de praktijk.

Het boek focust zich voornamelijk op de vele misvattingen die er heersen rond Bitcoin, zoals dat het vaak wordt gebruikt door criminelen, dat investeren in alternatieve cryptomunten, of ‘altcoins’, verstandiger is en nog zoveel meer. Daarnaast bevat het ook heel wat economische en technische achtergrond zodat je na het lezen van dit boek als een expert kan overkomen bij je vrienden en familie.