Hoe kun je geld uitbetalen vanaf de Coinbase crypto exchange?

Hoe geld geld van je coinbase account laten uitbetalen?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Heb je winst behaald met het traden van cryptomunten op de exchange van Coinbase en wil je deze uitbetalen naar je bankrekening? Je hebt misschien wel al gemerkt dat dit niet zo eenvoudig is.

In dit artikel leggen we je uit hoe dit komt, maar nog belangrijker: we vertellen je stap-voor-stap hoe je geld kunt uitbetalen van Coinbase naar je rekening.

Heb je nog geen account op Coinbase? Via onderstaande link kan je er snel en eenvoudig een aanmaken:

Waarom kan je niet zomaar euro's uitbetalen via Coinbase?

Het is op zich wel mogelijk om je crypto’s te laten uitbetalen via Coinbase naar je rekening. Dit kan zowel via

  • SEPA overschrijving
  • Paypal

Daarnaast is het ook mogelijk om geld over te schrijven via iDeal naar het crypto platform. Geld afhalen via iDeal is niet mogelijk. Voor België ondersteunt Coinbase Bancontact niet, ook niet voor stortingen.

Via een traditionele overschrijving kan dit al snel 1 tot maximaal 3 dagen in beslag nemen. Dit komt omdat de bankrekening van Coinbase in Estland is gevestigd. 

Per overschrijving naar je eigen rekening rekent Coinbase €0,15 kosten aan. Andere kosten die Coinbase doorrekent zijn de transactiekosten, wanneer je bijvoorbeeld cryptomunten gaat kopen of verkopen. Dan betaal je 1,49% aan de Amerikaanse crypto exchange.

In dit artikel bespreken we een goedkoper alternatief, namelijk Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse exchange die gevestigd en geregistreerd is in Amsterdam. Het platform is ook erkend door de Nationale bank van Nederland.

Dit platform rekent geen kosten aan voor stortingen en afhalingen (zowel mogelijk via overschrijving, Paypal, Bancontact als iDeal). Tensotte bedragen de transactiekosten maximaal 0,25%. Al kosten kan je hier vinden.

Geld opnemen bij Coinbase: een stap-voor-stap uitleg

Ben je van plan om over te stappen? In dit artikel tonen we je hoe je eenvoudig je cryptomunten kan overschrijven naar Bitvavo.

Voordat we kunnen beginnen met het uitbetalen van de cryptomunten, is het belangrijk om eerst de nodige voorbereiding te treffen.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je kunt beginnen met het laten uitbetalen van jouw cryptomunten vanaf Coinbase, heb je een account nodig bij een  crypto exchange die wel iDeal of Bancontact ondersteund.

Er zijn verschillende crypto exchanges waar je gebruik van kunt maken. In dit voorbeeld raden we hiervoor Bitvavo aan:

Waarom Bitvavo vraag je je misschien af? We hebben het hierboven al kort aangehaald.

  • Het crypto platform is erkend door de Nederlandse bank (DNB).
  • Ze bieden Nederlandstalige ondersteuning bij vragen.
  • Ze bieden iDeal, Paypal en Bancontact als betaaloplossingen.
  • En ze hebben een zeer gebruiksvriendelijke mobiele app.
Bitvavo review app uitleg

Stap 2: Bepaal de cryptocurrency die je wilt versturen

Wanneer je bent ingelogd met je Bitvavo-account, ga je op zoek naar de cryptocurrency die je vanuit Coinbase wil omzetten naar euro’s op je bankrekening.

Het kan voorkomen dat jouw cryptocurrency op Coinbase niet beschikbaar is op de crypto exchange van Bitvavo (of andere Nederlandse exchange die je gebruikt). In dat geval kun je jouw cryptocurrencies op Coinbase eerst het beste omzetten naar een cryptocurrency die wordt ondersteund door de Nederlandse exchange zoals Bitcoin, Ethereum, Solana, Mana en meer.

Stap 3: Vind het wallet-adres van Bitvavo

Op Bitvavo klik je op de cryptomunt die je vanaf Coinbase wilt versturen. In het menu klik je op ‘Storten’ (rood geciteerd in onderstaande afbeelding). Hier staat het adres van je wallet weergegeven.

In onderstaande afbeelding zie je een groen vlak waar het wallet adres zou moeten staan. Zorg ervoor dat je het wallet adres kopieert.

Stap 4: Zoek de cryptocurrency die je wilt versturen vanuit Coinbase

Op het platform van Coinbase klik je op ‘Verzenden en ontvangen’. Hier staan alle cryptocurrencies die je in bezit hebt. Zoek vervolgens de cryptocurrency die je naar Bitvavo wilt versturen.

coinbase uitbetalen op rekening

Stap 5: Maak een transactie op Coinbase

Het is tijd om het wallet adres van Bitvavo in te voeren. Dit doe je in het tekstblok naast ‘Aan’. Wanneer je het adres hebt geplakt, is het verstandig om altijd even de eerste twee en laatste twee karakters van het adres te controleren met dat in Bitvavo. Zo weet je zeker dat je het juiste adres hebt ingevoerd, en geen karakters bent vergeten te kopiëren.

Bovenaan geef je aan hoeveel cryptomunten (of in euro’s uitgedrukt) je wilt versturen naar Bitvavo. In dit voorbeeld is dit €5. Wanneer je alles wilt uitbetalen, klik je op ‘Alles verzenden’. Dan neemt hij het volledige bedrag.

Hoe geld opnemen van Coinbase?

Stap 6: Klik op ‘Doorgaan’

Wanneer je alles hebt ingevoerd, kun je op ‘Doorgaan’ klikken om de cryptocurrency naar Bitvavo te sturen. In het laatste scherm zie je nog eens alle informatie staan. Je ziet hier ook staan hoelang het duurt voordat de transactie aankomt, en wat de kosten zijn voor het uitvoeren van de transactie. In dit voorbeeld is dit €0,60. Er zal dus in totaal €5,60 van het account gaan.

Stap 7: Verkoop de cryptomunten voor euro’s

Na een aantal minuten (afhankelijk van het netwerk) zul je de cryptomunten in de wallet op Bitvavo hebben ontvangen. Je kunt in het tabblad ‘Stortingen’ zien wanneer de wallet nieuwe cryptomunten heeft ontvangen vanuit een storting.

Zodra je de cryptomunten hebt ontvangen, ga je naar het tabblad ‘Handelen’, waarna je op ‘Verkopen’ klikt. Hier kun je aangeven hoeveel cryptomunten je wilt verkopen en omzetten naar euro’s.

Stap 8: Betaal de euro’s uit naar je bankrekening

Ga naar het ‘Dashboard’ toe. Vervolgens zie je dat er een geldbedrag onder ‘Tegoed’ staat. Dit zijn de euro’s die je zojuist hebt verdiend uit de verkoop van je cryptocurrencies. Het is nu mogelijk om de euro’s te versturen naar je bankrekening. Klik hiervoor op de knop ‘Tegoed opnemen’.

Je kunt nu een bedrag invoeren dat je wilt laten uitbetalen vanaf Bitvavo. Bij het aanmaken van een account op Bitvavo heb je een bankrekeningnummer moeten ingeven. Het geld zal binnen 1-2 werkdagen naar dit rekeningnummer worden overgemaakt zodra je op ‘Doorgaan’ klikt. Hier worden geen extra kosten voor aangerekend bij Bitvavo.

Conclusie

Gezien de hoge kosten en beperkte uitbetalingsmogelijkheden vanuit Coinbase naar je rekening raden we aan om te opteren voor een Nederlandse crypto exchange zoals Bitvavo. Deze biedt namelijk ondersteuning voor de meest gebruikte betaalmethodes van Nederland en België.

Zodra je de cryptomunten vanuit Coinbase hebt verstuurd naar het wallet adres van de Nederlandse exchange, kun je de cryptomunten hier omzetten naar euro’s. Vervolgens is het mogelijk om de euro’s te laten uitbetalen naar je bankrekeningnummer. 

Het duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen voordat het geld op je bankrekening zichtbaar is. Wanneer je Bancontact of iDeal gebruikt ontvang je de betaling direct op je rekening.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +40 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?