Welke cryptomunten hebben toekomst in 2022?

Welke cryptomunten hebben toekomst in 2022?

Welke cryptomunten ga jij in 2022 kopen? Helaas kan niemand de toekomst voorspellen, en weten we daarom ook niet zeker welke munt in de toekomst in waarde zal stijgen.

We kunnen je wel een handje op weg helpen door de cryptomunten te delen waarvan wij denken dat ze dit jaar in waarde gaan stijgen.

In dit artikel vertellen we je in welke cryptomunten, ook wel virtuele munten, wij investeren, omdat we denken dat de waarde ervan in 2022 zal gaan stijgen. De cryptocurrencies in dit artikel zijn dan ook voornamelijk voor de lange termijn bedoeld.

Bitcoin: de onverslagen koning van alle cryptomunten

Bitcoin is natuurlijk zonder twijfel ‘s werelds bekendste cryptocurrency. Nadat het een flinke prijsstijging heeft doorgemaakt in 2021, daalde deze munt weer in waarde. Ondanks dat zagen we dat veel bedrijven en overheden juist besloten Bitcoin te omarmen.

Zo had El Salvador besloten om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken, en zijn ook verschillende grote bedrijven hun vermogen naar Bitcoin gaan verplaatsen. Zulke bedrijven accepteren daarbij steeds vaker betalingen met Bitcoin. Zo konden mensen een tijdje een auto van Tesla kopen met Bitcoin.

Dit soort ontwikkelingen zorgen er allemaal voor dat steeds meer mensen Bitcoin gaan kopen. De toenemende vraag naar Bitcoin, in combinatie met het afnemend aanbod, kan in 2022 zorgen voor een stijging van de koers.

Ethereum: de infrastructuurlaag van alle nieuwste ontwikkelingen

In 2021 begon Ethereum met de upgrade naar Ethereum 2.0, waardoor problemen met de schaalbaarheid opgelost zouden moeten worden. Helaas is het niet gelukt om deze upgrade in hetzelfde jaar nog te voltooien. Men verwacht nu dat de upgrade in het midden van 2022 succesvol wordt afgerond.

Na de upgrade zal Ethereum gebruik maken van het Proof of Stake consensus mechanisme. Dit moet zorgen voor een betere schaalbaarheid en lager energieverbruik vergeleken met Proof of Work.

Wanneer de upgrade succesvol is afgerond, zal dit een boost kunnen geven aan de koerswaarde van Ethereum. Voornamelijk omdat bij Proof-of-Stake coins worden vastgezet voor een lange termijn, ook wel staking. Dit houdt in dat ze niet kunnen worden verhandeld en er dus ook minder beschikbaar van zijn.

Dit is een van de redenen waarom wij geloven dat het Ethereum een van de beste cryptomunten is om in 2022 in te investeren.

Decentraland: de gedecentraliseerde versie van Second Life

Er zijn veel nieuwe cryptomunten in 2021 bijgekomen. Decentraland bestaat wel al wat langer, maar kreeg in dit jaar grote bekendheid door de mediahype rondom metaverse.

De metaverse is een online 3D-wereld waar je toe kunt treden door middel van een virtual reality bril. Het lijkt dan alsof je jezelf in een compleet andere wereld bevindt. De metaverse kan draaien op de blockchain, en er zijn dan ook verschillende crypto projecten die hun steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de metaverse.

Decentraland is een project dat vooraan loopt binnen de ontwikkeling van de metaverse op blockchains. In deze metaverse kun je een stuk grond kopen, en daar vervolgens iets op bouwen. Denk hierbij aan een gebouw, maar ook aan een applicatie.

De grond zelf is als NFT opgeslagen, en kan doorverkocht worden aan andere gebruikers. Dit maakt Decentraland een play-to-earn (P2E) game, omdat gebruikers geld kunnen verdienen door het spel te spelen.

Steeds meer grote bedrijven besluiten om een stuk grond in Decentraland te kopen, waar ze vervolgens een eigen winkel opzetten. Ook hebben Adidas en Nike al aangekondigd eigen kleding te ontwikkelen voor de metaverse, die als NFT opgeslagen kan worden. Deze grote bedrijven zouden kunnen zorgen voor een toename aan populariteit van de metaverse, waar de prijs Decentraland zeker van zou profiteren.

The Sandbox: een waardig alternatief voor Decentraland

Net als Decentraland is The Sandbox metaverse in de vorm van een play-to-earn game. Hier kunnen gebruikers games spelen met en tegen andere gebruikers. Door games te winnen, kunnen ze tokens verdienen. Het is ook mogelijk om verschillende voorwerpen in de vorm van een NFT te kopen en verkopen.

Ook steeds vaker zien we bedrijven die een stuk grond kopen in The Sandbox, zoals Atari. Dit is één van de grootste game-ontwikkelaars en besloot een partnerschap aan te gaan met The Sandbox. Kort hierna volgden meerdere organisaties met het claimen van een stuk land binnen deze metaverse.

Doordat de metaverse in 2022 steeds meer vorm zal krijgen, en er ook een grote kans is dat de bekendheid verder toeneemt, heeft The Sandbox een grote kans om flink in waarde te stijgen.

Solana: een nieuwe Ethereum uitdager

Solana heeft in 2021 veel bekendheid gekregen onder crypto handelaren. De prijs van deze cryptocurrency is dan ook flink gestegen, wat ervoor zorgde dat steeds meer mensen deze cryptomunt kochten. Zelfs toen bleek dat er een hack was gevonden binnen Solana, daalde de prijs nauwelijks.

De blockchain van Solana biedt net als Ethereum ondersteuning voor smart contracts. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om een eigen dApp te ontwikkelen en laten draaien op Solana.

Een groot voordeel van Solana is dat het een stuk schaalbaarder is dan Ethereum. Gebruikers betalen lage transactiekosten en hoeven niet lang te wachten tot hun transactie is verwerkt.

In 2022 staat er veel te gebeuren voor Solana. Denk aan nieuwe updates, maar voornamelijk aan applicaties die op Solana gelanceerd worden. Deze applicaties kunnen ervoor zorgen dat de SOL-cryptomunt steeds meer in waarde gaat stijgen. Dit is dan ook de reden dat Solana volgens ons niet in deze lijst kan ontbreken.

Conclusie voor 2022

Hierboven heb je kunnen lezen wat volgens ons de beste cryptomunten zijn om voor de lange termijn in te investeren. In onze ogen zal de crypto koers van deze cryptocurrencies in 2022 gaan stijgen.

Natuurlijk willen we je wel meegeven om ook altijd zelf nog onderzoek te doen naar een cryptomunt alvorens je besluit erin te beleggen. Ons onderzoek, en dus dit artikel, biedt natuurlijk geen enkele garantie op het behalen van een positief rendement op jouw investering.

Wanneer je nog op zoek bent naar een cursus voor een stevige basiskennis rond cryptomunten, bekijk dan zeker ook onze Bitcoin Masterclass.

Alle inhoud op Start2Bitcoin is geen financieel advies maar dient louter voor educatieve doeleinden. Doe daarom steeds je eigen onderzoek en besteed niet meer geld aan cryptomunten dan je bereid bent te verliezen.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *