Welke cryptomunten hebben toekomst in 2023?

Welke cryptomunten hebben toekomst in 2022?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Welke cryptomunten ga jij in 2023 kopen? Helaas kan niemand de toekomst voorspellen, en weten we daarom ook niet zeker welke munt in de toekomst in waarde zal stijgen.

We kunnen je wel een handje op weg helpen door de cryptomunten te delen waarvan wij denken dat ze dit jaar in waarde gaan stijgen.

In dit artikel vertellen we je in welke cryptomunten, ook wel virtuele munten, wij investeren, omdat we denken dat de waarde ervan in 2023 zal gaan stijgen. De cryptocurrencies in dit artikel zijn dan ook voornamelijk voor de lange termijn bedoeld.

Bitcoin: de onverslagen koning van alle cryptomunten

Bitcoin is natuurlijk zonder twijfel ‚Äės werelds bekendste cryptocurrency. Nadat het een flinke prijsstijging heeft doorgemaakt in 2021, daalde deze munt weer in waarde. Ondanks dat zagen we dat veel bedrijven en overheden juist besloten Bitcoin te omarmen.

Zo had El Salvador besloten om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te maken, en zijn ook verschillende grote bedrijven hun vermogen naar Bitcoin gaan verplaatsen. Zulke bedrijven accepteren daarbij steeds vaker betalingen met Bitcoin. Zo konden mensen een tijdje een auto van Tesla kopen met Bitcoin.

Dit soort ontwikkelingen zorgen er allemaal voor dat steeds meer mensen Bitcoin gaan kopen. De toenemende vraag naar Bitcoin, in combinatie met het afnemend aanbod, kan in 2023 zorgen voor een stijging van de koers.

Ethereum: de infrastructuurlaag van alle nieuwste ontwikkelingen

In 2021 begon Ethereum met de upgrade naar Ethereum 2.0, waardoor problemen met de schaalbaarheid opgelost zouden moeten worden. Helaas is het niet gelukt om deze upgrade in hetzelfde jaar nog te voltooien. Men verwacht nu dat de upgrade in het midden van 2023 succesvol wordt afgerond.

Na de upgrade zal Ethereum gebruik maken van het Proof of Stake consensus mechanisme. Dit moet zorgen voor een betere schaalbaarheid en lager energieverbruik vergeleken met Proof of Work.

Wanneer de upgrade succesvol is afgerond, zal dit een boost kunnen geven aan de koerswaarde van Ethereum. Voornamelijk omdat bij Proof-of-Stake coins worden vastgezet voor een lange termijn, ook wel staking. Dit houdt in dat ze niet kunnen worden verhandeld en er dus ook minder beschikbaar van zijn.

Dit is een van de redenen waarom wij geloven dat het Ethereum een van de beste cryptomunten is om in 2023 in te investeren.

Decentraland: de gedecentraliseerde versie van Second Life

Er zijn veel nieuwe cryptomunten in 2021 bijgekomen. Decentraland bestaat wel al wat langer, maar kreeg in dit jaar grote bekendheid door de mediahype rondom metaverse.

De metaverse is een online 3D-wereld waar je toe kunt treden door middel van een virtual reality bril. Het lijkt dan alsof je jezelf in een compleet andere wereld bevindt. De metaverse kan draaien op de blockchain, en er zijn dan ook verschillende crypto projecten die hun steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de metaverse.

Decentraland is een project dat vooraan loopt binnen de ontwikkeling van de metaverse op blockchains. In deze metaverse kun je een stuk grond kopen, en daar vervolgens iets op bouwen. Denk hierbij aan een gebouw, maar ook aan een applicatie.

De grond zelf is als NFT opgeslagen, en kan doorverkocht worden aan andere gebruikers. Dit maakt Decentraland een play-to-earn (P2E) game, omdat gebruikers geld kunnen verdienen door het spel te spelen.

Steeds meer grote bedrijven besluiten om een stuk grond in Decentraland te kopen, waar ze vervolgens een eigen winkel opzetten. Ook hebben Adidas en Nike al aangekondigd eigen kleding te ontwikkelen voor de metaverse, die als NFT opgeslagen kan worden. Deze grote bedrijven zouden kunnen zorgen voor een toename aan populariteit van de metaverse, waar de prijs Decentraland zeker van zou profiteren.

The Sandbox: een waardig alternatief voor Decentraland

Net als Decentraland is The Sandbox metaverse in de vorm van een play-to-earn game. Hier kunnen gebruikers games spelen met en tegen andere gebruikers. Door games te winnen, kunnen ze tokens verdienen. Het is ook mogelijk om verschillende voorwerpen in de vorm van een NFT te kopen en verkopen.

Ook steeds vaker zien we bedrijven die een stuk grond kopen in The Sandbox, zoals Atari. Dit is één van de grootste game-ontwikkelaars en besloot een partnerschap aan te gaan met The Sandbox. Kort hierna volgden meerdere organisaties met het claimen van een stuk land binnen deze metaverse.

Doordat de metaverse in 2023 steeds meer vorm zal krijgen, en er ook een grote kans is dat de bekendheid verder toeneemt, heeft The Sandbox een grote kans om flink in waarde te stijgen

Solana: een nieuwe Ethereum uitdager

Solana heeft in 2021 veel bekendheid gekregen onder crypto handelaren. De prijs van deze cryptocurrency is dan ook flink gestegen, wat ervoor zorgde dat steeds meer mensen deze cryptomunt kochten. Zelfs toen bleek dat er een hack was gevonden binnen Solana, daalde de prijs nauwelijks.

De blockchain van Solana biedt net als Ethereum ondersteuning voor smart contracts. Dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om een eigen dApp te ontwikkelen en laten draaien op Solana.

Een groot voordeel van Solana is dat het een stuk schaalbaarder is dan Ethereum. Gebruikers betalen lage transactiekosten en hoeven niet lang te wachten tot hun transactie is verwerkt.

In 2023 staat er veel te gebeuren voor Solana. Denk aan nieuwe updates, maar voornamelijk aan applicaties die op Solana gelanceerd worden. Deze applicaties kunnen ervoor zorgen dat de SOL-cryptomunt steeds meer in waarde gaat stijgen. Dit is dan ook de reden dat Solana volgens ons niet in deze lijst kan ontbreken.

Conclusie voor 2023

Hierboven heb je kunnen lezen wat volgens ons de beste cryptomunten zijn om voor de lange termijn in te investeren. In onze ogen zal de crypto koers van deze cryptocurrencies in 2023 gaan stijgen.

Natuurlijk willen we je wel meegeven om ook altijd zelf nog onderzoek te doen naar een cryptomunt alvorens je besluit erin te beleggen. Ons onderzoek, en dus dit artikel, biedt natuurlijk geen enkele garantie op het behalen van een positief rendement op jouw investering.

Wanneer je nog op zoek bent naar een crypto cursus voor een stevige basiskennis rond cryptomunten, bekijk dan zeker ook onze Bitcoin Masterclass.

Alle inhoud op Start2Bitcoin is geen financieel advies maar dient louter voor educatieve doeleinden. Doe daarom steeds je eigen onderzoek en besteed niet meer geld aan cryptomunten dan je bereid bent te verliezen.

Picture of Matt Timmermans

Matt Timmermans

Mijn technische kennis heb ik opgedaan toen ik bij een Indonesisch blockchain bedrijf heb gewerkt, en ben daarnaast al jaren actief als crypto trader.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024
UNLOCKING TOMORROW’S WEALTH
Oogt de toekomst van Bitcoin rooskleurig? Of zijn er limieten aan de groei? Ontdek het op 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network ‚Äď Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financi√ęle expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‚ÄėBank en Beurs‚Äô aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ‚Äč‚ÄčSecurity Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?