Top 3 alternatieven voor Binance: een overzicht

Binance alternatief
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

In de zomer van 2023 kondigde Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, aan Nederland te verlaten na het niet verkrijgen van een licentie van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zet Nederlandse beleggers ertoe aan om naar alternatieve platforms voor hun cryptobeleggingen te zoeken. In dit artikel bespreken we de drie voornaamste alternatieven.

Binance was actief in Nederland zonder de benodigde registratie, wat in strijd is met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dit leidde tot een waarschuwing van De Nederlandsche Bank aan zowel Binance als haar Nederlandse gebruikers. Na een mislukte poging om een registratie bij DNB te verkrijgen, besloot Binance haar activiteiten in Nederland stop te zetten.

Het bedrijf zal geen nieuwe Nederlandse klanten meer aannemen en beëindigt alle dienstverlening aan bestaande Nederlandse gebruikers. Voor Nederlandse beleggers is het dus aan te raden om over te stappen naar een gereguleerde Nederlandse exchange.

Overzicht van Binance alternatieven

Exchange Oprichting Transactiekosten Storingsmethoden Link

Bitvavo

2018, Amsterdam, Nederland
0,15% - 0,25%
iDeal, Bancontact, SEPA, EPS, Sofort, Paypal en Giropay

2023, Amsterdam, Nederland
0,15%
iDeal, Bancontact en SEPA

blox crypto alternatief

2018, Nijmegen, Nederland
0,25%
iDeal, SEPA en Creditcard (Visa & Mastercard)

coinbase logo binance alternatief

2012, San Francisco, Amerika
0,4% - 0,6%
iDeal, SEPA en Sofort

ByBit als binance alternatief trading

2018,
Dubai
0,10%
SEPA & Paypal

In dit artikel focussen we op de drie voornaamste alternatieven voor Binance gebaseerd op transactiekosten, gebruiksvriendelijkheid en trading opties om een volwaardig alternatief te bieden.

Leverage trading wordt enkel aangeboden door ByBit aangezien de Nederlandse exchanges dit niet mogen aanbieden. 

Crypto exchange Bitvavo

Bitvavo, opgericht in 2018, heeft zich ontwikkeld tot het grootste en een van de meest voordelige Nederlandse handelsplatform voor crypto. Met een duidelijke Europese visie is Bitvavo actief in 27 Europese landen en breidt dit aantal gestaag uit. Het platform onderscheidt zich door lage handelskosten, een gebruiksvriendelijke app en een sterke beveiliging. Dankzij registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) vermijdt Bitvavo de problemen die Binance ondervond.

Hoewel Bitvavo nog een stuk minder gebruikers heeft dan Binance, groeit het snel door de instroom van investeerders op zoek naar een alternatief. Het platform beschikt over de meest liquide euro-spotmarkt voor bitcoin en fungeert als de primaire fiat-gateway voor Nederlandse handelaren.

Voorheen werd Bitvavo vaak in combinatie met Binance gebruikt, waarbij cryptovaluta zoals USDT of BTC van Bitvavo naar Binance of andere exchanges werden overgebracht. Dit stelde handelaren in staat om te profiteren van de dynamische en liquide cryptomarkten.

Veiligheid is een topprioriteit bij Bitvavo. Dit begint al bij de beveiliging van klantaccounts, die versterkt worden met twee-factor authenticatie (2FA). Met 2FA wordt elke inlogpoging bevestigd met een code die via de telefoon van de gebruiker wordt gegenereerd. Deze maatregel maakt het aanzienlijk moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot accounts. Bitvavo monitort ook actief op verdachte inlogpogingen, waardoor de veiligheid van gebruikers verder wordt gewaarborgd.

Schermafbeeldingen van het handelsplatform

Crypto exchange Finst

Finst, een nieuwe exchange gevestigd in Amsterdam, opgericht in 2023 door enkele oud Senior managers van DEGIRO Julien Vallet en Marcel Putina, is vastbesloten om te concurreren met populaire Nederlandse platformen zoals Bitvavo, Coinmerce en Blox.

Het team, versterkt met andere ex-medewerkers van DEGIRO, richt zich op het bieden van een veilig en transparant handelsplatform. Na succesvolle registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) legt Finst de nadruk op lage transactiekosten van slechts 0,15% en transparantie.

Finst onderscheidt zich door samen te werken met Fireblocks voor beveiliging en het gebruik van Bunq voor het bewaren van geld. Deze samenwerkingen, gecombineerd met een sterke focus op corporate governance en risicobeheer, verzekeren gebruikers van een veilig handelsplatform. DNB houdt, net zoals bij de andere Nederlandse platformen, toezicht op Finst om naleving van regelgeving te garanderen.

Finst mikt op uitbreiding in Europa, steunend op het Amerikaanse Fireblocks platform. Dit platform is breed ingezet in de VS en biedt Finst toegang tot een omvangrijk netwerk, beveiliging en liquiditeit. Dankzij de Fireblocks integratie biedt Finst een handelsapp aan met lage transactiekosten en spreads, waardoor het een sterke positie tracht in te nemen in de Europese markt.

Een uniek aanbod van Finst zijn de Crypto Bundels, waarmee beleggers eenvoudig een gevarieerd portfolio kunnen opbouwen. Deze bundels maken het mogelijk om met één klik een combinatie van cryptocurrencies te kopen of verkopen. Deze bundels een eenvoudige vorm van crypto-indexbeleggen, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers.

Schermafbeeldingen van het handelsplatform

Crypto exchange ByBit

Bybit is een belangrijk platform voor het handelen in digitale munten, gevestigd in Dubai. Het laat gebruikers niet alleen toe om digitale valuta te kopen en verkopen, maar ook om de strategieën van succesvolle handelaren te kopiëren. Dit betekent dat je automatisch dezelfde handelsbewegingen kunt maken als experts. Door de jaren heen is Bybit flink gegroeid en biedt het nu meer mogelijkheden dan de standaard handelsplatformen.

Het platform heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers en staat bekend om zijn grote hoeveelheid beschikbare geld, wat belangrijk is om snel te kunnen handelen. Een grote stap voor Bybit was de samenwerking met SATOS, een Nederlandse dienst voor digitale valuta. Deze samenwerking maakt Bybit de grootste aanbieder van virtuele munten in Nederland, ook erkend door de Nederlandse Bank (DNB).

Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Nederlandse klanten makkelijker kunnen starten bij Bybit. Nieuwe gebruikers uit Nederland krijgen zelfs $20 cadeau als welkomstbonus. Aanmelden is simpel en voldoet aan de Nederlandse wetgeving, met een identiteitscontrole geregeld door SATOS.

Bybit is ideaal voor mensen die serieus met digitale munten willen handelen. Het platform biedt speciale opties zoals het handelen met een hefboom, derivaten en futures. Dit zijn geavanceerde technieken waarmee je kunt speculeren op de prijs van munten, zowel als deze stijgt als daalt. De laatste jaren heeft Bybit zijn aanbod nog verder uitgebreid om aan de wensen van zijn gebruikers te voldoen.

Met een sterke basis van gebruikers en jarenlange ervaring is Bybit geschikt voor zowel ervaren handelaren die diep in de materie willen duiken als voor beginners die op zoek zijn naar een betrouwbaar platform met veel opties. De samenwerking met SATOS benadrukt Bybit’s inzet voor de Nederlandse markt, met nadruk op veiligheid, gemak en een ruim aanbod.

Schermafbeeldingen van het handelsplatform

Waar je op moet letten

  1. Betrouwbaarheid is wat ons betreft het allerbelangrijkste als het aankomt op het kiezen van een bedrijf. Dit is de kernfactor die het zwaarst weegt in onze beoordeling. Alles draait om de vraag: hoe betrouwbaar is het bedrijf? We kijken naar verschillende aspecten, zoals de bedrijfsgeschiedenis, de vestigingsplaats, het team achter het bedrijf, aan welke normen ze voldoen, of ze samenwerken met overheden, welke rapporten ze publiceren, en meer.

  2. Als het gaat om betaalmogelijkheden, merken we dat de meeste beurzen in 2024 betalingen via iDeal, Bancontact en SEPA bankoverschrijving accepteren. Voor een Nederlandse crypto-exchange vinden we iDeal essentieel, voor België is dit dan weer Bancontact.

  3. Veiligheid staat bij ons ook hoog in het vaandel. In tegenstelling tot betrouwbaarheid, waar we vooral kijken naar de reputatie en de naam van het bedrijf, richten we ons bij veiligheid op hoe de crypto wordt opgeslagen en welke beveiligingsopties er voor gebruikers zijn. Denk hierbij aan tweefactorauthenticatie, IP-verificatie, cold storage, vergrendeling van opnames en geolocatiecontroles. Tegenwoordig bieden de meest gekende exchanges dit standaard aan. 

  4. Het aanbod aan munten geeft aan wat je allemaal kunt verhandelen op het platform. Hoewel standaardmunten zoals Bitcoin en Ethereum overal te vinden zijn, moet je voor de kleinere cryptomunten soms wat dieper graven.

  5. Wat de kosten betreft, deze zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, grotendeels dankzij de concurrentie en efficiëntieverbeteringen. We hanteren een standaard exchange-fee van 0,25%. Tarieven lager dan dit beschouwen we als goedkoop, terwijl hogere tarieven als duur worden gezien. Bij grotere handelsvolumes kunnen de kosten zelfs dalen naar 0,01% of verdwijnen.

  6. De kwaliteit van de klantenservice varieert sterk per bedrijf. Sommige bieden snelle en deskundige service in het Nederlands, terwijl anderen tekortschieten met alleen Engelstalige support of zelfs onprofessionele en incorrecte antwoorden geven. Als een goede klantenservice belangrijk voor je is, raden we aan om voor een Nederlandse partij zoals Bitvavo of Finst te kiezen.

  7. Tot slot zijn er de extra functies die exchanges bieden bovenop het kopen en verkopen van crypto. We zien steeds meer opties zoals staking, lenen en andere manieren om rendement te behalen. Ook geavanceerde handelsfuncties zoals stop loss, trailing stop loss en limietorders nemen we in onze overweging mee.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?