Top 3 Beste Crypto Apps voor Nederlandse Gebruikers in 2023

Beste crypto app voor Nederland
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

In deze post bespreken we de vijf beste crypto apps voor Nederlandse gebruikers. Er zijn tegenwoordig al heel wat apps op de markt wat het voor de beginnende belegger het vaak er niet eenvoudiger op maakt.

Tijdens onze vergelijking van crypto apps hebben we gekeken naar een aantal functies zoals de transactiekosten, het aanbod aan cryptomunten, de betaalmethodes, het gebruiksgemak, de klantenservice en de betrouwbaarheid die ze hebben opgebouwd in de afgelopen jaren.

Bitvavo: de meest complete crypto app

Bitvavo telt ondertussen al meer dan 1,5 miljoen klanten over heel Europa. Het grootste deel van hun klantenbestand bevindt zich echter in Nederland waar de exchange ook gevestigd is. Dit maakt van hen het grootste crypto platform in Nederland.

Het bedrijf is ook geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van crypto-diensten. Zij houden toezicht op de naleving op verschillende zaken zoals het voorkomen van witwassen en terrorisme.

In de mobiele app van Bitvavo kan je meer dan 200 cryptomunten kopen, verkopen, bewaren en beheren. De app is zeer gebruiksvriendelijk waardoor je er snel mee weg bent. Voor de meer gevorderde handelaars zijn ook al essenti√ęle functies aanwezig zoals het instellen van een stop-limietorder en aanpasbare grafieken om een technische analyse te maken. 

Ook de transactiekosten behoren tot de laagste in de markt. Je betaalt maximaal 0,25% kosten per handeling zoals een aankoop of verkoop. Bij een limietorder betaal je slecht 0,15% kosten. Daarnaast zijn er geen verdoken kosten zoals bij overschrijvingen of andere bewaarkosten.

Tenslotte heb je een ruim aanbod aan betalingsmogelijkheden. Zo kan je geld storten en afhalen doormiddel van iDeal, Paypal, Bancontact of een traditionele SEPA overschrijving.

We zien Bitvavo daarom als de meest complete app voor zowel beginners als gevorderden.

Bitvavo: beste crypto app voor beginners

Voordelen

Nadelen

Coinmerce: verstuur en ontvang crypto via de app

Coinmerce werd opgericht in 2017 door twee broers en hebben in 2023 een deal gesloten met Binance wat resulteerde in een sterke groei voor het platform. Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, kreeg geen goedkeuring om nog verder te opereren in Nederland waardoor hun Nederlandse accounts werden omgezet naar Coinmerce.

Net zoals Bitvavo heeft ook Coinmerce een DNB-registratie. Ondertussen telt het platform al meer dan 200.000 gebruikers en biedt het een zeer gebruiksvriendelijke crypto app.

Ze beschikken over iets meer dan 300 verschillende cryptomunten die verhandelbaar zijn. Hierdoor hebben ze het grootste aanbod in Nederland. In tegenstelling tot Bitvavo zijn de transactiekosten hoger, namelijk 0,50% per handeling.

Wat de grootste troef is aan Coinmerce, is dat je rechtstreeks crypto kan versturen en ontvangen vanuit de app naar je wallet. Het wordt sterk aangeraden om je crypto zelf bij te houden via een hardware wallet en deze niet te bewaren op een exchange voor een lange termijn.

Tenslotte is er ook een nieuws tab aanwezig binnen de app waardoor je steeds op de hoogte bent van het laatste cryptonieuws.

coinmerce: crypto kopen beste app

Voordelen

Nadelen

Coinbase: de meest gekende crypto app wereldwijd

Coinbase was een van de eerste crypto exchanges. Het was ook een van de eerste met een mobiele app waardoor het voor lange tijd als beste crypto app werd gezien. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en is gevestigd in San Francisco.

Coinbase is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen klanten. Dit aantal bedroeg in 2021 nog slechts 58 miljoen. Datzelfde jaar trok het naar de beurs waardoor het momenteel nog de eerste en enigste beursgenoteerde crypto exchange is.

De transactiekosten zijn relatief hoog in vergelijking met de eerder genoemde platformen. Deze bedragen 1,49% per handeling wat drie keer zoveel is als Coinmerce en zes keer zoveel als Bitvavo.

Daarnaast betaal je ook nog eens kosten tijdens het overschrijven of afhalen. Dit bedraagt ‚ā¨0,15 per overschrijving. Daarnaast is wel mogelijk om geld te storten met zowel Paypal, iDeal als SEPA maar is niet mogelijk om geld af te halen met iDeal.

Waar Coinbase tenslotte om bekend staat is hun uiterste voorzichtigheid naar beveiliging. Ondanks dat ze al meer dan tien jaar actief zijn, is het platform nog nooit gehacked geweest. Dit gezegd zijn, raden we het nog steeds aan om je crypto te bewaren op een hardware wallet.

coinbase: beste crypto wallet app

Voordelen

Nadelen

Wat is nu de beste crypto app?

In dit artikel hebben we de top 3 beste crypto apps besproken en vergeleken met elkaar. Bitvavo is geprezen als de meest complete crypto app, met lage transactiekosten, een breed scala aan cryptomunten en gebruiksvriendelijke functies.

Coinmerce biedt gebruikers de mogelijkheid om crypto direct te versturen en ontvangen vanuit de app naar hun wallet, hoewel de transactiekosten iets hoger zijn. Coinbase, een wereldwijd bekende app, staat bekend om zijn beveiliging, maar heeft hogere transactiekosten en beperktere betaalopties.

Kortom, Bitvavo is de meest complete app, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Op zoek naar de beste crypto nieuws app?

  1. Coinmarketcap: Een populaire app die nieuws uit diverse bronnen verzamelt, inclusief video’s van Youtube. Belangrijk om mee te geven is dat de site onderdeel is van Binance. Je kan ook een account aanmaken om een portfolio bij te houden.
  2. Blox: In de Blox-app kun je direct het laatste nieuws lezen, verzorgd door de redactie van Blox. Ze zijn altijd actueel, met experts die de cryptomarkt continu volgen en dagelijks nieuwsartikelen en video’s publiceren om je op de hoogte te houden.
  3. BitcoinMagazine: Deze site staat bekend om zijn diepgaande artikelen over Bitcoin, geschreven door een actieve redactie en organisators van de jaarlijkse Bitcoin conferentie in Miami. Er is ook een uitgebreid educatief gedeelte beschikbaar.

Vaak gestelde vragen

Is Bitvavo te vertrouwen?

Bitvavo is erkend en geregistreerd bij de DNB in Nederland. Op dit moment is het een van de snelst groeiende crypto brokers in Europa, en in Nederland zijn ze zelfs de grootste crypto exchange. Op de eerste ‚ā¨10.000 aan crypto die je verhandelt betaal je geen kosten waardoor je de app eigenlijk gratis kan gaan gebruiken.

Wat is de beste crypto app voor Belgi√ę?

Ook voor Belgi√ę trekken we dezelfde conclusie en raden we Bitvavo aan als beste crypto app. De geschikte betaalmethode Bancontact bieden ze ook aan terwijl de andere twee alternatieven deze optie niet aanbieden. Tenslotte worden er geen bijkomende kosten aangerekend voor het storten of afhalen.

Dan toch opteren voor Binance of eerder Bitvavo?

Lange tijd was het voor Binance geen probleem om te opereren in zowel Belgi√ę als Nederland. Echter sinds 2023 werd hen gevraagd om hun handelingen in deze landen te staken. Hierdoor kan je als Nederlander geen Binance account meer openen. Voor Belgi√ę is dit wel nog steeds mogelijk, echter heb je niet de mogelijkheid om geld over te schrijven. Binance aanvaard enkel cryptomunten en geen euro’s. Om deze reden raden we voorlopig ook nog steeds Bitvavo aan.

Welke bank heeft Bitvavo?

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van crypto-diensten. Als bank waar je geld naar kan overschrijven gebruiken zij BUNQ bank.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +40 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network ‚Äď Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financi√ęle expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‚ÄėBank en Beurs‚Äô aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ‚Äč‚ÄčSecurity Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?