Welke crypto hardware wallet moet je kopen?

Welke crypto hardware wallet moet je kopen?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

De hardware wallet is een veilige manier om je cryptocurrencies te bewaren. Dit type wallet is fysiek en dus los te koppelen van een apparaat. Daarom kan het verstandig zijn om een hardware wallet te kopen. Er zijn echter veel verschillende soorten hardware wallets, en het kan lastig zijn om de juiste te vinden.

We vertellen je in dit artikel welke hardware wallet je het beste kunt kopen, en waar je dat vervolgens zou kunnen doen.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet, ook wel cold wallet genoemd, is een bepaalde type wallet waar je cryptocurrencies in kunt bewaren. Dit type wallet wordt uitgegeven in de vorm van een usb-stick, en is dus fysiek. Je kunt de hardware wallet ten alle tijden loskoppelen van het apparaat waar je het op gebruikt.

De hardware wallet bewaart jouw public en private keys. Dit betekent dat niemand, ook jij niet, bij deze sleutels kan komen wanneer de hardware wallet niet aan een apparaat is verbonden.

Hardware wallets staan vooral bekend om hun hoge mate van veiligheid. Dat zul je beter begrijpen wanneer we kijken naar het verschil tussen de software en hardware wallet.

beste hardware wallet crypto

Wat is het verschil tussen een software en hardware wallet?

Een software wallet, ook wel hot wallet genoemd, is een wallet die altijd online is. Het is namelijk een software applicatie in de vorm van een webapplicatie of lokale applicatie. Een bekende software wallet voor Ethereum is Metamask, welke in de webbrowser is gebouwd. Een gekende voor Bitcoin is Bluewallet.

Dit is natuurlijk al een groot verschil met de hardware wallet, wat een fysieke wallet is. Om toegang te krijgen tot een hardware wallet zul je deze eerst moeten verbinden met een computer. Een software wallet kun je daarentegen ten alle tijden gebruiken. Je hoeft hiervoor alleen het juiste wachtwoord in te voeren.

Een ander groot verschil is de veiligheid. De software wallet wordt als minder veilig gezien omdat deze altijd verbonden is met het internet. Het wordt daarom niet aangeraden om al je crypto’s op een software wallet te bewaren.

Hardware wallets zijn een stuk veiliger, omdat niemand, ook hackers niet, toegang kan krijgen tot de cryptocurrencies die op de wallet staan wanneer de wallet niet is verbonden met het internet.

ledger nano x kopen Belgi√ę

Wat is de beste hardware wallet voor crypto?

Wanneer je een crypto hardware wallet wilt kopen, zul je erachter komen dat er genoeg aanbod is. Het kan hierdoor lastig zijn om te weten welke hardware wallet je het best kunt kopen. We gaan hieronder in op de drie belangrijkste hardware wallets van dit moment, welke wij je alle drie kunnen aanraden.

1) Hardware wallets voor beginners

Onderstaande hardware wallets zijn ideaal voor ieder type crypto handelaar. Of je nu beginner of gevorderd bent: deze hardware wallets zullen je verder helpen. Deze wallets hebben echter iets minder functionaliteiten dan hardware wallets voor gevorderden, maar zijn desondanks nog steeds ontzettend populair en daarom ook zeker aan te raden.

Ledger Nano S en Ledger Nano X

Ledger is een Frans bedrijf dat waarschijnlijk het bekendste merk voor hardware wallets is. De bekendheid van dit merk zorgt er dan ook voor dat als erg betrouwbaar gezien kan worden. Deze fabrikant heeft twee verschillende soorten wallets op de markt gebracht: de Ledger Nano S en Ledger Nano X. 

Met de Ledger Live applicatie die je op je computer kunt installeren, kun je toegang krijgen tot de hardware wallets van Ledger. Het is ook mogelijk om direct crypto te verhandelen via deze applicatie. Dit kan bij de partners van Ledger. Echter is het aangeraden om deze via een Nederlandse broker zoals LiteBit of Bitvavo te kopen. Deze zijn goedkoper en hebben een betere klantendienst bij vragen.

Ledger nano s - nano x - live

De Ledger Nano S is de goedkoopste van de twee. Hier kunnen 3 applicaties op ge√Įnstalleerd worden, en verbinding maken met de wallet is alleen mogelijk door middel van een USB-kabel.

De Ledger Nano X is de duurdere variant waar tussen de 3 en 20 applicaties op ge√Įnstalleerd kunnen worden. Het maken van verbinding kan middels een USB-kabel of Bluetooth.

De hardware wallets van Ledger koop je het best rechtstreeks van bij de producent. Je kan ze daarnaast ook kopen via Bol.com, Coolblue of zelfs in de Mediamarkten van Belgi√ę.

Trezor Model T en Trezor Model One

Een andere bekende producent van hardware wallets is Trezor, waarvan de Trezor Model T en Trezor Model One het bekendst en meest gekocht zijn.

De Trezor Model T biedt ondersteuning tot meer dan 1200 verschillende cryptocurrencies. Een ideale hardware wallet voor altcoins dus. Je hoeft jezelf dus geen zorgen te maken of jouw cryptocurrencies wel in deze wallet bewaard kunnen worden. Ook heeft deze wallet functies als een password manager, SSH, GPS en U2F (Universal 2nd-Factor). Het is alleen mogelijk om de wallet door middel van een USB-kabel te verbinden met een computer. Ook kan deze hardware wallet samenwerken met veel soorten software wallet, en bevat het een touchscreen.

De Trezor Model One is een stuk goedkoper en biedt ondersteuning voor 1000 cryptocurrencies. De kans is groot dat je al je cryptomunten op deze hardware wallet kunt bewaren. Het voordeel van de Model One is dat deze ook werkt met Android en iOS. De Model T werkt alleen met Windows, MacOS en Linux.

Beide wallets van Trezor kun je rechtstreeks kopen op de website van Trezor.

Trezor hardware wallet coins

2) Hardware wallets voor gevorderden

Onderstaande hardware wallets zijn geschikt voor gevorderde crypto gebruikers. De wallets beschikken namelijk over extra functionaliteiten die je als beginner eigenlijk niet nodig hebt. De geavanceerdheid kan dan dus alleen maar in de weg zitten.

Coldcard Mk3

De Coldcard Mk4 is een hardware wallet is is ontwikkeld door het Canadese bedrijf Coldcard. Deze hardware wallet ziet er anders uit dan de wallets hierboven, en lijkt veel op een kleine rekenmachine. De wallet beschikt over een toetsenbord waarmee je de pincode in kunt voeren, en een 128X64 pixel OLED scherm.

Dit type hardware wallet wordt gezien als een van de veiligste omdat het gebruik maakt van een ATECC608A microchip voor het bewaren van de seed phrase dat uit 24 woorden bestaat. Communicatie tussen de wallet en een apparaat is beveiligd met SHA-256 cryptografie.

Ook de manier waarop je de pincode in moet voeren zorgt voor extra veiligheid. De pincode bestaat namelijk uit twee delen, wat ervoor moet zorgen dat diefstal van cryptocurrencies nagenoeg onmogelijk is.

Het is mogelijk om extra hardware aan de Coldcard toe te voegen, waardoor er extra functies mogelijk zijn. Vandaar dat dit een ideale hardware wallet is voor technisch aangelegde crypto bezitters.

De Coldcard Mk4 is alleen te koop op de website van Coldcard.

coldcard-mk4 kopen

Conclusie

Wanneer je crypto op een veilige manier wilt bewaren, kun je kiezen voor een hardware wallet. Dit is een fysieke crypto wallet die je kunt loskoppelen van een apparaat. Hierdoor heeft niemand de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de cryptocurrencies die op de wallet staan.

Er zijn verschillende hardware wallets die je zou kunnen kopen, waarvan Ledger en Trezor het bekendst en populairst zijn. Naast crypto kan je ook NFT’s bewaren op beide toestellen. Mocht je technisch aangelegd zijn en een geavanceerde hardware wallet willen gebruiken, is de Coldcard Mk4 aan te raden. Op deze laatste kan je geen NFT’s bewaren.

Welke hardware wallet je moet kopen is natuurlijk afhankelijk van je wensen en benodigdheden. In dit artikel hebben we je de belangrijkste specificaties van deze wallets verteld, en gaven we ook aan waar je ze het beste kunt kopen.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +40 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network ‚Äď Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financi√ęle expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‚ÄėBank en Beurs‚Äô aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ‚Äč‚ÄčSecurity Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?