Wat is de beste crypto wallet?

Beste crypto wallet
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wanneer je op internet op zoek gaat naar een crypto wallet, kom je honderden verschillende versies tegen. Ondanks dat het doel van iedere wallet hetzelfde is (het bewaren van crypotmunten), verschilt de manier waarop dit gebeurd per type.

Iedere wallet werkt namelijk op een andere manier. De ene wallet is daarom meer geschikt dan de andere. Dit maakt het vinden van de juiste crypto wallet natuurlijk niet eenvoudiger.

Wij zijn opzoek gegaan naar de beste crypto wallet, die door ieder type van handelaar gebruikt kan worden. In dit artikel leggen we je graag stap voor stap uit hoe je deze kunt aanmaken.

De beste crypto wallet

Hoewel er al honderden wallets bestaan zijn er maar een aantal die voldoen aan de benodigde kwaliteit voor het veilig en makkelijk bewaren van crypto.

In dit artikel beperken we ons hot wallets. Dat zijn gratis wallets die je kan downloaden op je smartphone en eerder geschikt zijn voor het frequent handelen of gebruik van crypto.

Ben je eerder op zoek naar een veilige oplossing voor je beleggingen op lange termijn, dan raden we je een cold wallet aan. Meer info over de verschillende types lees je hier.

Heb je nog geen crypto? Dan koop je deze eerst beter op een exchange zoals Bitvavo.

1) Trust Wallet

De meest gekende wallet is Trust Wallet. Je kan er zowat elke cryptomunt die in omloop is op bewaren. Sinds enkele jaren is Trust Wallet opgenomen in de groep van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld.

2) BlueWallet

Met Bluewallet kan je enkel maar Bitcoins bewaren. Dit maakt van Bluewallet een échte Bitcoin wallet die ontzettend gebruiksvriendelijk is. In minder dan 10 seconden ben je al klaar. Daarnaast is er ook een desktop applicatie beschikbaar waardoor je rechtstreeks vanop je computer je Bitcoins kan beheren.

3) Phoenix

Phoenix is een Bitcoin wallet die zich voornamelijk op het Lightning Network focust. Het pluspunt is dat je razendsnel en tegen goedkope prijzen Bitcoins kunt versturen en ontvangen. Het nadeel is dat je zelf een node binnen het Lightning Network moet opzetten om deze wallet te kunnen gebruiken.

Hot wallets vs. cold wallets

Zoals eerder al gezegd zijn bovengenoemde wallets, hot wallets; de wallets draaien namelijk op een apparaat dat verbonden is met het internet zoals je smartphone, tablet of computer. Dit is een veilige oplossing waarbij je snel en eenvoudig toegang hebt.

Hot wallets kan je vergelijken met cash geld in je portemonnee. Het is handig en gebruiksvriendelijk maar al je spaargeld zal je hier niet in bewaren. Dit zet je op een spaarrekening of leg je ergens veilig in een kluis.

Een cold wallet kan je meer met dit laatste vergelijken. Het is een nog iets veiligere methode voor opslag op lange termijn. Het is een fysiek apparaat wat veelal lijkt op een USB-stick.

Gebruik in geen enkel geval een paper wallet. Dat is een wallet die doormiddel van een website wordt aangemaakt. Deze zijn uiterst onbetrouwbaar in gebruik.

Hoe maak ik een crypto wallet aan?

Cryptocurrencies kun je dus in verschillende type van wallets bewaren. Voordat het zover is, zul je eerst een wallet moeten aanmaken. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een kunt opzetten. Daarvoor gebruiken we Trust Wallet.

Stap 1: Wallet installeren

Eerst zullen we de crypto wallet moeten downloaden. De wallet is te installeren vanuit de Apple App Store (voor iOS-apparaten) en Google Play Store (voor Android-apparaten). Wens je deze ook op je computer te gebruiken, dan kan je de Google Chrome extensie downloaden.

Trust wallet downloaden

Stap 2: Voeg een wallet toe

Na installatie kun je direct een nieuwe wallet toevoegen, door in de applicatie op ‚ÄėCreate a new wallet‚Äô te klikken (blauwe knop). Daarna ga je akkoord met alle voorwaarden en kies je een pincode van 6 cijfers.

Crypto wallet aanmaken

Stap 3: Cre√ęer een back up

In deze stap geef je aan dat jij als gebruiker alle verantwoordelijkheid draagt over je crypto. Het is van uiterste belang dat je deze stap niet overhaast neemt. Het is in de volgende stap dat je zal gevraagd worden om je back up te noteren en veilig te bewaren. Deel deze back up met niemand. Wie toegang heeft tot je back up, heeft toegang tot je cryptomunten.

BTC wallet check

Stap 4: Schrijf de seed phrase op

De wallet geeft nu een seed phrase weer. Dit is een combinatie van woorden die je moet opschrijven in de juiste volgorde. Mocht je ooit de toegang tot je wallet zijn verloren, kun je de toegang terugkrijgen door deze woorden in dezelfde volgorde in te voeren.

Belangrijk! Schrijf de seed phrase op en bewaar deze op een veilige plek. Mocht iemand anders in bezit van de seed phrase komen, kunnen ze jouw crypto stelen. Het is daarom belangrijk om de seed phrase niet op een apparaat te bewaren maar op een aparte plaats.

Om er zeker van te zijn dat je de 12 woorden hebt opgeschreven zal Trust wallet je in de volgende stap nog eens vragen om de woorden in te voeren. Deze stap dient louter ter controle.

Stap 5: Crypto versturen of ontvangen vanuit je wallet

Eenmaal je de vorige stappen succesvol hebt afgerond is je wallet ge√Įnstalleerd. Je kan nu cryptomunten versturen en ontvangen.

 • Crypto ontvangen: de kans is groot dat je eerst al cryptomunten hebt gekocht op een exchange. Deze kan je nu versturen naar je wallet doormiddel van een crypto adres. Dit vraag je op door eerst op de cryptomunt te klikken. In dit voorbeeld gebruiken we Bitcoin. Je klikt dus eerst op Bitcoin en daarna op Receive. Vervolgens krijg je onderstaand scherm te zien. Dit is jouw Bitcoinadres en mag je met iedereen delen. Het wordt weergegeven als een lange code of QR-code die je kan scannen.
 • Crypto versturen: je kunt eenvoudig en snel crypto versturen naar andere crypto wallets. Selecteer opnieuw de cryptomunt die je wenst te versturen en klik daarna op ‘Send’. Hier kan je zowel een adres plakken of een QR-code scannen. Het is belangrijk dat het adres dat je ingeeft hetzelfde adres is van de cryptomunt die je wenst te versturen. Je zal echter wel een foutcode krijgen.
crypto ontvangen via wallet

Stap 6: Crypto vanuit je Trust wallet uitbetalen

Wanneer je jouw crypto wilt laten uitbetalen op jouw bankrekening zal je deze eerst moeten versturen naar een exchange of broker. Daar kan je deze vervolgens omzetten in euro’s en storten op je rekening. In dit voorbeeld gebruiken we Bitvavo als broker.

 1. Log in bij Bitvavo en ga naar je Dashboard.
 2. Zoek op je cryptomunt, bijvoorbeeld Bitcoin en klik hierop.
 3. Klik bovenaan op het tapje ‘Storten’.
 4. Daar vind je jouw crypto adres, in dit voorbeeld zal het jouw Bitcoinadres zijn.
 5. Kopieer dit adres en ga terug naar je Trust Wallet.
 6. Klik op Bitcoin en klik op ‘Send’.¬†
 7. Eenmaal je het bedrag gekozen hebt dat je wenst te verzenden naar Bitvavo zal het ongeveer 20 tot 30 minuten duren vooraleer dit bedrag aankomt.
 8. Eenmaal het geld is aangekomen klik je opnieuw op Bitcoin in Bitvavo en ga je naar het tabje ‘Verkopen’.
 9. Geef aan hoeveel Bitcoin je wenst te verkopen en je ziet meteen hoeveel euro je daarvoor terug krijgt.
 10. Klik daarna op ‘Verkopen’ en je euro‚Äôs worden toegevoegd aan je account.
 11. Eenmaal terug in je dashboard klik je op ‘Tegoed opnemen’.
 12. Geef aan hoeveel je wil laten uitbetalen en klik op doorgaan.
 13. Uit veiligheidsredenen zal je gevraagd worden om de opname te bevestigen doormiddel van je 2-factor authenticatie.f

Kan ik een Bitcoin wallet aanmaken zonder ID-gegevens in te voeren?

Het is mogelijk om een wallet aan te maken zonder de Know Your Customer (KYC) procedure te doorlopen. Tijdens deze procedure, die je bij veel centrale crypto exchanges en wallets moet volgen, moet je jouw identiteitsgegevens opgeven.

Bovenstaande wallets zijn non-custodial wallets (ook wel self-custodial wallet genoemd). Je bent zelf in controle over je private keys, en hoeft dus geen identiteitsgegevens op te geven om een wallet op te zetten.

Overigens zijn wallets niet 100% anoniem maar pseudoniem. Wanneer je crypto op een centrale exchange zoals Binance of Bitvavo koopt, en deze vervolgens naar jouw wallet stuurt, wordt deze indirect aan jouw identiteit gekoppeld. Het adres van de crypto wallet wordt namelijk opgeslagen bij de exchange en op de blockchain. Omdat je identiteitsgegevens bij de centrale exchange bekend zijn, kan de wallet aan jou gekoppeld worden.

Conclusie

Trust Wallet, BlueWallet en Phoenix behoren tot de beste hot wallets, maar dit betekent niet dat deze wallets ook voor jou geschikt zijn. Trust Wallet is ideaal wanneer je veel verschillende cryptocurrencies wilt bewaren. Phoenix is geschikt voor mensen die vaak Bitcoin betalingen maken. En BlueWallet is voor vrijwel iedere beginnende gebruiker geschikt. 

Ben je op zoek naar een wallet om je crypto op lange termijn te bewaren, dan is een cold wallet aangeraden. Enkele reviews en een lijst van betrouwbare kan je hier vinden.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024
UNLOCKING TOMORROW’S WEALTH
Oogt de toekomst van Bitcoin rooskleurig? Of zijn er limieten aan de groei? Ontdek het op 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

 • 00Dagen
 • 00Uren
 • 00Min.
 • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network ‚Äď Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financi√ęle expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‚ÄėBank en Beurs‚Äô aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ‚Äč‚ÄčSecurity Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in Belgi√ę, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?