Bitcoins kopen met PayPal: een stap-voor-stap uitleg

Bitcoins kopen met PayPal
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wanneer je crypto wilt kopen, wil je dat natuurlijk op de zo makkelijkst mogelijke manier doen. Daarvoor moet het platform overzichtelijk en handig in gebruik zijn, moet de exchange genoeg cryptocurrencies aanbieden, en moeten de veel gebruikte betaalmethodes beschikbaar zijn. In Nederland en België denk je al snel aan iDEAL of SEPA Bancontact, al is PayPal ook een veelgebruikte betaalmethode.

Ga je op zoek naar een crypto exchange of broker waar je crypto met PayPal kunt kopen, kom je er al snel achter dat er geen platforms zijn die PayPal als betaalmethode accepteren. Gelukkig hebben wij een crypto exchange gevonden waar je snel en eenvoudig crypto’s als Bitcoin met PayPal kunt kopen. Hieronder volgt een stap-voor-stap uitleg over hoe je dat doet.

Waar kun je crypto met PayPal kopen?

Je kunt crypto met PayPal kopen bij eToro. Dit is een handelsplatform voor verschillende financiële producten, waaronder cryptocurrency. Het platform, dat in januari 2007 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv (Israël) zitten en wordt veelal gebruikt door buitenlandse crypto handelaren.

In Nederland en België is eToro minder groot, al kiezen steeds meer crypto traders ervoor om van dit platform gebruik te maken, mede doordat je bij eToro crypto met PayPal kunt aanschaffen. Natuurlijk is het ook mogelijk om bij eToro crypto met andere betaalmethodes te kopen.

Kun je crypto met PayPal kopen bij Coinbase, Binance of Bitvavo?

Het is niet mogelijk om bij Coinbase, Binance of Bitvavo crypto met PayPal te kopen. Deze exchanges en brokers bieden wel ondersteuning aan andere betaalmethodes. Je zult dus gebruik moeten maken van een eToro wanneer je Bitcoin met PayPal wilt afrekenen.

Bij Bitvavo kun je gebruik maken van iDEAL, SEPA Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS. Koop je crypto bij Binance, dan kun je wel afrekenen met creditcard (Visa en Mastercard) of cryptomunten. Coinbase biedt ondersteuning aan SEPA Bancontact, creditcard (Visa en Mastercard), iDEAL, Sofort en Apple Pay.

Het is overigens wel mogelijk om jezelf bij Coinbase te laten uitbetalen op jouw PayPal account. Het kopen van crypto met PayPal is bij Coinbase niet mogelijk.

Wat is eToro?

Op het handelsplatform van eToro, dat eerder RetailFX heette, kun je verschillende financiële producten kopen. Denk hierbij aan aandelen, valuta’s (forex), grondstoffen, cryptocurrencies, indexen en ETF’s (Exchange Traded Funds). Met één account kun je dus een groot aantal producten aanschaffen. Daarbij kun je als handelaar van speciale tooling gebruik maken, zoals CopyTrader en Popular Investor.

CopyTrader is een systeem waarbij je de activiteiten en strategieën van andere handelaren kunt volgen en kopiëren. Het is altijd mogelijk om relevante info, zoals het winstpercentage en risicoscore, van een andere handelaar te zien. Wanneer je gekopieerd wordt, kun je door eToro betaald worden met het Popular Investor programma.

Wanneer je op het platform van eToro in crypto wil handelen, kun je dat doen door middel van de webapplicatie of mobiele applicatie, welke beschikbaar is voor iOS- en Android smartphones. In de mobiele applicatie vind je de eToro Money Crypto Wallet. Dit is een crypto wallet waar je crypto kunt bewaren, versturen, ontvangen, kopen en swappen.

Crypto kopen bij eToro

Aanbod cryptocurrencies bij eToro

Je kunt meer dan 126 verschillende cryptocurrencies op het platform van eToro kopen. Tot het aanbod behoren bekende cryptocurrencies als Bitcoin en Cardano, maar ook minder bekende munten als Curve en Kyber Network. Dit brede aanbod maakt eToro een groot handelsplatform. Alle 126 cryptocurrencies kun je afrekenen met PayPal.

Welke kosten betaal je bij Etoro?

Iedereen kan gratis een account openen bij eToro. Nadat je een account hebt geregistreerd, zul je minimaal $50 moeten storten op het platform. Dat zijn natuurlijk geen kosten, maar is wel belangrijk om te onthouden wanneer je van eToro gebruik wilt maken.

Voor het opnemen van geld betaal je opnamekosten van $5 per opname. Je zult minimaal $30 moeten opnemen vanaf je account.

De transactiekosten bedragen 1%. Dit betekent dat er een extra vergoeding van 1% aan de marktprijs wordt toegevoegd. Let op: dit zijn niet de kosten die je betaalt voor het versturen van crypto. De blockchain zal altijd kosten in rekening brengen wanneer je crypto stuurt. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de blockchain die je gebruikt. Hier heeft eToro geen invloed op.

Daarnaast betaal je ook nog inactiviteitskosten. Dit zijn kosten die je betaald zodra je langer dan 1 jaar inactief bent geweest op het platform, en bedraagt $10 per inactieve maand. Deze kost start dus vanaf dat je 12 maanden inactief bent geweest. Op deze manier wil eToro zogeheten ‘spookaccounts’ tegengaan. Wanneer je wilt stoppen op het platform van eToro, kun je dus beter jouw account deactiveren en verwijderen.

De kosten die we hier bespreken zijn in Amerikaanse dollar. Het is mogelijk om door middel van PayPal euro’s te storten, al zal eToro dan wel wisselkoers kosten in rekening brengen. De hoogte van deze kosten bedragen 50 pips.

Partners

Ondanks dat eToro in Nederland en België minder populair is dan menig ander crypto platform, zien we dat de populariteit de afgelopen jaren is toegenomen. Dat komt mede door de grote sponsorships die ze de afgelopen jaren zijn aangegaan.

eToro is sponsor van 8 voetbalclubs uit de Italiaanse Serie A, waaronder Bologna, Genoa en Verona. Ook in de Engelse Premier League is eToro actief, waar het onder andere Tottenham Hotspur, Everton, Leicester City en Arsenal sponsor. In Nederland is eToro hoofdsponsor van Vitesse, en hoopt zo steeds meer gebruikers in ons land te krijgen.

Hoe kun je crypto met PayPal kopen bij eToro?

Crypto kopen met PayPal is niet moeilijk wanneer je gebruik maakt van eToro. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe je zelf bij eToro crypto met PayPal aanschaft.

Stap 1: Maak een account of log in bij eToro

Eerst zul je een account bij eToro moeten maken, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Heb je al een account? Dan kan je deze stap overslaan.

Stap 2: Verifieer je identiteit

De Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving verplicht handelsplatformen de identiteit van gebruikers te verifiëren. Je zult daarom jouw persoonsgegeven moeten invoeren op het platform van eToro. Alleen zo kun je het stortingslimiet van €2.000 opheffen.

verifieer identiteit etoro paypal

Stap 3: Stort geld met PayPal

Heb je jouw identiteit geverifieerd? Dan kun je nu geld storten door middel van PayPal. Wanneer je bent ingelogd, kun je in het linkermenu op ‘Geld storten’ klikken, waarna een nieuw venster zich opent. Hier geef je vervolgens aan hoeveel euro of USD je wilt storten, waarna je een betaalmethode kunt selecteren.

Zoals je kunt zien, kun je gebruik maken van verschillende betaalmethodes, waaronder iDEAL, creditcard, bankoverschrijving en PayPal. Je selecteert ‘PayPal’ en klikt vervolgens op ‘Storten’. Een nieuw venster opent zichzelf waar jij kunt inloggen op jouw PayPal-account. Eenmaal ingelogd, geef je toegang aan eToro om het ingevoerde bedrag van jouw PayPal-rekening af te schrijven.

Stap 4: Crypto kopen

Nadat je saldo aan je account hebt toegevoegd, hoef je alleen de cryptocurrencies nog aan te schaffen. Dat gaat gelukkig net zo makkelijk als het storten van geld via PayPal. Op het dashboard kun je in de bovenste tekstbalk zoeken naar de cryptocurrencies die op het platform van eToro verkocht worden.

bitcoin naar paypal via etoro

Achter de cryptocurrency die je wilt kopen, klik je op ‘Handelen’. Vervolgens kun je aangeven voor hoeveel euro of dollar jij de cryptocurrency naar keuze wilt kopen. Zorg ervoor dat je een bedrag invoert dat niet groter is dan het saldo op je rekening. Is dat gelukt? Dan klik je op ‘Transactie openen’ om de cryptocurrency te kopen. Je kunt bij eToro ook crypto’s als Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) kopen met PayPal.

De voor- en nadelen van eToro

We hebben het in dit artikel alleen gehad over eToro. Dat is namelijk het enigste platform in Nederland en België waar jij crypto kunt kopen met PayPal. De kans is groot dat je, voordat je dit artikel hebt gelezen, nog geen account bij eToro hebt. Je vraagt jezelf misschien af of het wel de moeite waard is een account bij eToro aan te maken. We sommen daarom graag de belangrijkste voor- en nadelen van eToro voor je op.

Voordelen

Nadelen

etoro wallet verkopen

Conclusie

Wanneer je Bitcoin en andere crypto’s met PayPal wilt kopen, kun je het beste gebruik maken van eToro. Ondanks dat veel mensen in Nederland en België nog niet van dit platform gebruik maken, is het in deze landen de enige broker/exchange waar je crypto met PayPal kunt kopen.

Heb je eenmaal een account bij eToro, is het mogelijk om een groot aantal cryptocurrencies, grondstoffen, aandelen en ETF’s te kopen. Je kunt de aangeschafte cryptomunten in je eToro-wallet bewaren, maar hebt ook de mogelijkheid de cryptocurrencies naar een andere wallet te versturen.

Houdt er rekening mee dat je kosten zult betalen voor het versturen van crypto. Deze kosten worden in rekening gebracht door de blockchain waar je gebruik van maakt. Hier heeft eToro dus geen invloed op.

Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Ik ben auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners' en gaf wereldwijd verschillende presentaties en workshops over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN

 CONFERENCE

Heeft Bitcoin nog toekomst? Ontdek het op 8 oktober tijdens de grootste Bitcoin conferentie van de Benelux.

Keynotes

Web 5.0, inflatie, criminaliteit, mining, ...

Workshops

Wallets, Lightning, trading en meer

Panel gesprekken

Adoptie, regelgeving, security en meer

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?