Bitcoins kopen met PayPal: een stap-voor-stap uitleg

Bitcoins kopen met PayPal
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wanneer je bitcoins wilt kopen, wil je dat op de eenvoudigste manier doen. Daarvoor moet het platform, ook wel exchange, voldoende betaalmethodes aanbieden. In Nederland en België denk je al snel aan iDEAL of SEPA Bancontact, al is PayPal ook een veelgebruikte betaalmethode.

Ga je op zoek naar een crypto exchange of broker waar je bitcoins met PayPal kunt kopen, kom je er al snel bij Bitvavo. Het is het enigste platform in Nederland die deze betaalmethode aanbiedt. Daarbovenop hebben ze een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie en bieden ze Nederlandse ondersteuning bij vragen.

Waar kun je crypto met PayPal kopen?

De crypto exchange Bitvavo, dat in 2018 werd opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam (Nederland) zitten en heeft ondertussen meer dan 2 miljoen actieve klanten over heel Europa.

Naast Paypal kan je ook crypto met andere betaalmethodes kopen bij hen zoals iDeal, Bancontact of met een traditionele overschrijving.

Kun je crypto met Paypal kopen bij andere exchanges?

Het is niet mogelijk om bij bijvoorbeeld via Binance bitcoins of andere cryptomunten met PayPal te kopen. Zij bieden wel ondersteuning naar andere betaalmethodes. 

Koop je crypto bij Binance, dan kun je wel afrekenen met een kredietkaart (Visa of Mastercard). Coinbase biedt ondersteuning met zowel SEPA, kredietkaart (Visa of Mastercard), iDEAL, Sofort én sinds kort ook met Apple Pay.

Het is overigens wel mogelijk om jezelf bij Coinbase te laten uitbetalen op jouw PayPal account. Maar kopen van bitcoins met PayPal is bij Coinbase dus niet mogelijk.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency exchange die enkel cryptomunten verhandeld. Ondertussen biedt het al meer dan 190 verschillende aan en er komen er maandelijks nieuwe bij. 

Wanneer je op het platform wil handelen, kun je dat doen door zowel de webapplicatie of mobiele applicatie, welke beschikbaar is voor iOS- en Android smartphones.

paypal betalen met bitcoin

Welke kosten betaal je bij Bitvavo?

Iedereen kan gratis een account openen. Er geldt ook geen minimum storting bij Bitvavo. Dit in tegenstelling tot vele andere exchanges waar wel een minimum stortingsbedrag geldt. 

Zowel bij het overschrijven als afhalen wordt geen kosten in rekening gebracht. Je betaalt enkel pas transactiekosten wanneer je gaat handelen op het platform door bijvoorbeeld je gestorte geld om te zetten in Bitcoins of een andere cryptomunt. Ook bij verkoop van cryptomunten naar euro’s zal je kosten betalen.

Hoeveel transactiekosten er in rekening worden gebracht is afhankelijk van je transactievolume in de afgelopen 30 dagen. Met andere woorden, heb je voor een groot bedrag gehandeld in de afgelopen 30 dagen dan zal je minder kosten betalen. Is het je eerste keer, dan zal je meer kosten betalen.

Heb je een account aangemaakt via onderstaande link, dan betaal je geen transactiekosten op je eerste €10.000. Het volledige overzicht aan kosten kan je hieronder vinden.

 

Stortingskosten

Met uitzondering van Paypal betaal je geen opname of stortingskosten. De stortingskosten bij het gebruik van Paypay bedragen 2% met een maximum bedrag per storting van €10.000.

Dit maximumbedrag geldt tevens ook bij Bancontact of iDeal. Bij een traditionele SEPA overschrijving is de limiet €15.000.

Handelskosten

Volume (30 dagen) Marktorder (taker fee) Limit order (maker fee)
€ 0 +
0,25%
0,15%
€ 100.000 +
0,20%
0,10%
€ 250.000 +
0,16%
0,08%
€ 500.000 +
0,12%
0,06%
€ 1.000.000 +
0,10%
0,05%

Andere kosten

Let op: dit zijn niet de kosten die je betaalt voor het versturen van crypto zoals bitcoins. Wanneer je van een exchange naar een andere verstuurt of gewoonweg naar je eigen crypto wallet, dan betaal je ook de netwerkkosten. 

Deze kosten heeft een exchange niet in de hand en zijn gebaseerd op druk het netwerk is op dat moment. Worden er veel transacties uitgevoerd dan zal je hogere transactiekosten betalen. Dit geldt voor alle cryptomunten.

Hoe kun je geld overschrijven met PayPal?

Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je zelf bitcoins of andere cryptomunten kan kopen met Paypal.

Stap 1: Maak een account aan of log in bij Bitvavo

Eerst zul je een account bij Bitvavo moeten maken, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Heb je al een account? Dan kan je deze stap overslaan.

bitcoins en crypto kopen met paypal bij bitvavo

Stap 2: Verifieer je identiteit

De Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving verplichten alle handelsplatformen om de identiteit van hun gebruikers te verifiëren. Je zult daarom jouw persoonsgegeven moeten invoeren.

Stap 3: Geld storten met PayPal

Heb je jouw identiteit geverifieerd? Dan kun je nu geld storten door middel van PayPal. Wanneer je bent ingelogd, kun je via de rechtermenu geld storten.

geld storten met bitvavo om bitcoins te kopen

Nadien heb je de keuze uit verschillende betaalmethodes. De tweede optie is Paypal. Het staat ook steeds duidelijk vermeld hoeveel kosten er in rekening worden gebracht.

Stap 4: Crypto kopen

Nadat je saldo aan je account hebt toegevoegd, hoef je alleen de cryptocurrencies nog aan te schaffen. Dat is net eenvoudig. In het dashboard scroll je vervolgens naar onder en kies je welke cryptomunt je wenst te verhandelen. 

Er is ook een zoekbalk zou je snel willen navigeren naar de juist cryptocurrency. Een handige optie die je hebt is om rechts te filteren op “mijn assets”. Dan worden enkel jouw cryptovaluta getoond.

overzicht cryptomunten paypal

Vervolgens kun je aangeven voor hoeveel euro je wilt kopen. Zorg ervoor dat je een bedrag invoert dat niet groter is dan het saldo op je rekening.

De voor- en nadelen van Bitvavo

We hebben het in dit artikel alleen gehad over Bitvavo. Dat is namelijk het enigste platform in Nederland en België waar je crypto kunt kopen met PayPal.

De kans is groot dat je, voordat je dit artikel hebt gelezen, nog geen account hebt. Je vraagt jezelf misschien af of het wel de moeite waard is een account aan te maken.

We sommen daarom graag de belangrijkste voor- en nadelen van voor je op.

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Wanneer je Bitcoin en andere crypto’s met PayPal wilt kopen, kun je het beste gebruik maken van Bitvavo. Houdt er rekening mee dat je 2% kosten zal betalen bij het storten en opnemen van euro’s wanneer Paypal als betaalmethode wordt gebruikt. In vergelijking met andere exchanges blijft dit voor België en Nederland de beste optie.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist voor Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Interview: Een korte geschiedenis van Bitcoin

11h50 - 12h15

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?