Bitcoins kopen met PayPal: een stap-voor-stap uitleg

Bitcoins kopen met PayPal
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wanneer je crypto wilt kopen, wil je dat natuurlijk op de zo makkelijkst mogelijke manier doen. Daarvoor moet het platform overzichtelijk en handig in gebruik zijn, moet de exchange genoeg cryptocurrencies aanbieden, en moeten de veel gebruikte betaalmethodes beschikbaar zijn. In Nederland en België denk je al snel aan iDEAL of SEPA Bancontact, al is PayPal ook een veelgebruikte betaalmethode.

Ga je op zoek naar een crypto exchange of broker waar je crypto met PayPal kunt kopen, kom je er al snel achter dat er geen platforms zijn die PayPal als betaalmethode accepteren. Gelukkig hebben wij een crypto exchange gevonden waar je snel en eenvoudig crypto’s als Bitcoin met PayPal kunt kopen. Hieronder volgt een stap-voor-stap uitleg over hoe je dat doet.

Waar kun je crypto met PayPal kopen?

Je kunt crypto met PayPal kopen bij eToro. Dit is een handelsplatform voor verschillende financiële producten, waaronder cryptocurrency. Het platform, dat in januari 2007 is opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv (Israël) zitten en wordt veelal gebruikt door buitenlandse crypto handelaren.

In Nederland en België is eToro minder groot, al kiezen steeds meer crypto traders ervoor om van dit platform gebruik te maken, mede doordat je bij eToro crypto met PayPal kunt aanschaffen. Natuurlijk is het ook mogelijk om bij eToro crypto met andere betaalmethodes te kopen.

Kun je crypto met PayPal kopen bij Coinbase, Binance of Bitvavo?

Het is niet mogelijk om bij Coinbase, Binance of Bitvavo crypto met PayPal te kopen. Deze exchanges en brokers bieden wel ondersteuning aan andere betaalmethodes. Je zult dus gebruik moeten maken van een eToro wanneer je Bitcoin met PayPal wilt afrekenen.

Bij Bitvavo kun je gebruik maken van iDEAL, SEPA Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS. Koop je crypto bij Binance, dan kun je wel afrekenen met creditcard (Visa en Mastercard) of cryptomunten. Coinbase biedt ondersteuning aan SEPA Bancontact, creditcard (Visa en Mastercard), iDEAL, Sofort en Apple Pay.

Het is overigens wel mogelijk om jezelf bij Coinbase te laten uitbetalen op jouw PayPal account. Het kopen van crypto met PayPal is bij Coinbase niet mogelijk.

Wat is eToro?

Op het handelsplatform van eToro, dat eerder RetailFX heette, kun je verschillende financiële producten kopen. Denk hierbij aan aandelen, valuta’s (forex), grondstoffen, cryptocurrencies, indexen en ETF’s (Exchange Traded Funds). Met één account kun je dus een groot aantal producten aanschaffen. Daarbij kun je als handelaar van speciale tooling gebruik maken, zoals CopyTrader en Popular Investor.

CopyTrader is een systeem waarbij je de activiteiten en strategieën van andere handelaren kunt volgen en kopiëren. Het is altijd mogelijk om relevante info, zoals het winstpercentage en risicoscore, van een andere handelaar te zien. Wanneer je gekopieerd wordt, kun je door eToro betaald worden met het Popular Investor programma.

Wanneer je op het platform van eToro in crypto wil handelen, kun je dat doen door middel van de webapplicatie of mobiele applicatie, welke beschikbaar is voor iOS- en Android smartphones. In de mobiele applicatie vind je de eToro Money Crypto Wallet. Dit is een crypto wallet waar je crypto kunt bewaren, versturen, ontvangen, kopen en swappen.

Crypto kopen bij eToro

Aanbod cryptocurrencies bij eToro

Je kunt meer dan 126 verschillende cryptocurrencies op het platform van eToro kopen. Tot het aanbod behoren bekende cryptocurrencies als Bitcoin en Cardano, maar ook minder bekende munten als Curve en Kyber Network. Dit brede aanbod maakt eToro een groot handelsplatform. Alle 126 cryptocurrencies kun je afrekenen met PayPal.

Welke kosten betaal je bij Etoro?

Iedereen kan gratis een account openen bij eToro. Nadat je een account hebt geregistreerd, zul je minimaal $50 moeten storten op het platform. Dat zijn natuurlijk geen kosten, maar is wel belangrijk om te onthouden wanneer je van eToro gebruik wilt maken.

Voor het opnemen van geld betaal je opnamekosten van $5 per opname. Je zult minimaal $30 moeten opnemen vanaf je account.

De transactiekosten bedragen 1%. Dit betekent dat er een extra vergoeding van 1% aan de marktprijs wordt toegevoegd. Let op: dit zijn niet de kosten die je betaalt voor het versturen van crypto. De blockchain zal altijd kosten in rekening brengen wanneer je crypto stuurt. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de blockchain die je gebruikt. Hier heeft eToro geen invloed op.

Daarnaast betaal je ook nog inactiviteitskosten. Dit zijn kosten die je betaald zodra je langer dan 1 jaar inactief bent geweest op het platform, en bedraagt $10 per inactieve maand. Deze kost start dus vanaf dat je 12 maanden inactief bent geweest. Op deze manier wil eToro zogeheten ‘spookaccounts’ tegengaan. Wanneer je wilt stoppen op het platform van eToro, kun je dus beter jouw account deactiveren en verwijderen.

De kosten die we hier bespreken zijn in Amerikaanse dollar. Het is mogelijk om door middel van PayPal euro’s te storten, al zal eToro dan wel wisselkoers kosten in rekening brengen. De hoogte van deze kosten bedragen 50 pips.

Partners

Ondanks dat eToro in Nederland en België minder populair is dan menig ander crypto platform, zien we dat de populariteit de afgelopen jaren is toegenomen. Dat komt mede door de grote sponsorships die ze de afgelopen jaren zijn aangegaan.

eToro is sponsor van 8 voetbalclubs uit de Italiaanse Serie A, waaronder Bologna, Genoa en Verona. Ook in de Engelse Premier League is eToro actief, waar het onder andere Tottenham Hotspur, Everton, Leicester City en Arsenal sponsor. In Nederland is eToro hoofdsponsor van Vitesse, en hoopt zo steeds meer gebruikers in ons land te krijgen.

Hoe kun je crypto met PayPal kopen bij eToro?

Crypto kopen met PayPal is niet moeilijk wanneer je gebruik maakt van eToro. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe je zelf bij eToro crypto met PayPal aanschaft.

Stap 1: Maak een account of log in bij eToro

Eerst zul je een account bij eToro moeten maken, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Hier kun je eenvoudig een account aanmaken. Heb je al een account? Dan kan je deze stap overslaan.

Stap 2: Verifieer je identiteit

De Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving verplicht handelsplatformen de identiteit van gebruikers te verifiëren. Je zult daarom jouw persoonsgegeven moeten invoeren op het platform van eToro. Alleen zo kun je het stortingslimiet van €2.000 opheffen.

verifieer identiteit etoro paypal

Stap 3: Stort geld met PayPal

Heb je jouw identiteit geverifieerd? Dan kun je nu geld storten door middel van PayPal. Wanneer je bent ingelogd, kun je in het linkermenu op ‘Geld storten’ klikken, waarna een nieuw venster zich opent. Hier geef je vervolgens aan hoeveel euro of USD je wilt storten, waarna je een betaalmethode kunt selecteren.

Zoals je kunt zien, kun je gebruik maken van verschillende betaalmethodes, waaronder iDEAL, creditcard, bankoverschrijving en PayPal. Je selecteert ‘PayPal’ en klikt vervolgens op ‘Storten’. Een nieuw venster opent zichzelf waar jij kunt inloggen op jouw PayPal-account. Eenmaal ingelogd, geef je toegang aan eToro om het ingevoerde bedrag van jouw PayPal-rekening af te schrijven.

Stap 4: Crypto kopen

Nadat je saldo aan je account hebt toegevoegd, hoef je alleen de cryptocurrencies nog aan te schaffen. Dat gaat gelukkig net zo makkelijk als het storten van geld via PayPal. Op het dashboard kun je in de bovenste tekstbalk zoeken naar de cryptocurrencies die op het platform van eToro verkocht worden.

bitcoin naar paypal via etoro

Achter de cryptocurrency die je wilt kopen, klik je op ‘Handelen’. Vervolgens kun je aangeven voor hoeveel euro of dollar jij de cryptocurrency naar keuze wilt kopen. Zorg ervoor dat je een bedrag invoert dat niet groter is dan het saldo op je rekening. Is dat gelukt? Dan klik je op ‘Transactie openen’ om de cryptocurrency te kopen. Je kunt bij eToro ook crypto’s als Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) kopen met PayPal.

De voor- en nadelen van eToro

We hebben het in dit artikel alleen gehad over eToro. Dat is namelijk het enigste platform in Nederland en België waar jij crypto kunt kopen met PayPal. De kans is groot dat je, voordat je dit artikel hebt gelezen, nog geen account bij eToro hebt. Je vraagt jezelf misschien af of het wel de moeite waard is een account bij eToro aan te maken. We sommen daarom graag de belangrijkste voor- en nadelen van eToro voor je op.

Voordelen

Nadelen

etoro wallet verkopen

Conclusie

Wanneer je Bitcoin en andere crypto’s met PayPal wilt kopen, kun je het beste gebruik maken van eToro. Ondanks dat veel mensen in Nederland en België nog niet van dit platform gebruik maken, is het in deze landen de enige broker/exchange waar je crypto met PayPal kunt kopen.

Heb je eenmaal een account bij eToro, is het mogelijk om een groot aantal cryptocurrencies, grondstoffen, aandelen en ETF’s te kopen. Je kunt de aangeschafte cryptomunten in je eToro-wallet bewaren, maar hebt ook de mogelijkheid de cryptocurrencies naar een andere wallet te versturen.

Houdt er rekening mee dat je kosten zult betalen voor het versturen van crypto. Deze kosten worden in rekening gebracht door de blockchain waar je gebruik van maakt. Hier heeft eToro dus geen invloed op.

Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

BlockBites

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste Bitcoin nieuws

Ontvang wekelijks een update over de markt in je mailbox! Zo ben je helemaal weer helemaal mee met al het belangrijkste nieuws op minder dan 5 minuten.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist voor Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Interview: Een korte geschiedenis van Bitcoin

11h50 - 12h15

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?