Welke crypto kopen in 2023? Een analyse van 8 cryptomunten.

welke crypto moet je kopen in 2023?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Cryptocurrency is de afgelopen jaren sterk in opkomst en steeds meer mensen investeren in digitale valuta. Er zijn echter veel verschillende soorten cryptomunten en het is belangrijk om te weten welke de beste zijn om in te investeren. In dit artikel geven we een uitgebreide gids over de beste cryptomunten op dit moment.

Bitcoin kopen

Bitcoin (BTC)

Bitcoin was de eerste cryptocurrency die ooit werd gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste en meest bekende digitale munteenheid. Het is een decentraal systeem, wat betekent dat er geen tussenpersoon nodig is om transacties uit te voeren.

Dit is een van de redenen waarom veel investeerders Bitcoin als een veilige haven beschouwen. In 2023 wordt verwacht dat de prijs van Bitcoin nog steeds zal stijgen, dankzij de groeiende vraag en de beperkte aanbod.

Voordelen

 • Decentralisatie: Bitcoin maakt gebruik van een peer-to-peer netwerk waardoor er geen tussenpersoon nodig is en het dus niet beheerd wordt door een enkele instantie.
 • Pseudoniem: Bitcoin transacties zijn niet gekoppeld aan persoonlijke informatie.
 • Onafhankelijk: Bitcoin is niet gebonden aan regels van een specifiek land of overheid.

Nadelen

 • Volatiliteit: De waarde van Bitcoin kan snel fluctueren wat beleggers onzeker maakt.
 • Beperkte acceptatie: Veel bedrijven accepteren nog steeds geen Bitcoin als betaalmiddel.
 • Gebrek aan regulering: Aangezien Bitcoin decentraal is, is er weinig regulering en bescherming tegen frauduleuze activiteiten of hacks. Dit maakt het risico op verlies van bezittingen groter.
Ethereum kopen

Ethereum (ETH)

Ethereum is een van de bekendste cryptocurrencies en staat op de tweede plek in termen van marktkapitalisatie. Het is ontworpen als een open-source platform voor het bouwen van decentralized applicaties. Het Ethereum-netwerk biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om slimme contracten te creëren en uit te voeren, wat hen in staat stelt nieuwe decentralized toepassingen te ontwikkelen.

Deze toepassingen omvatten onder andere Decentralized Finance (DeFi) apps, die financiële diensten aanbieden zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen, en non-fungible tokens (NFTs), unieke digitale activa die eigendom en verkoop vertegenwoordigen op een blockchain-netwerk.

Voordelen

 • Flexibiliteit: Ethereum biedt ontwikkelaars veel flexibiliteit en mogelijkheden om nieuwe decentralized toepassingen te ontwikkelen.
 • Decentralisatie: Ethereum is een gedecentraliseerd platform, wat betekent dat het niet afhankelijk is van een centrale instantie of overheid.
 • Slimme contracten: Het Ethereum-netwerk ondersteunt slimme contracten, wat het proces van het uitvoeren van transacties en het automatiseren van contracten vergemakkelijkt.

Nadelen

 • Scalability: Ethereum heeft momenteel beperkingen op het aantal transacties dat het netwerk tegelijkertijd kan verwerken, wat een uitdaging kan zijn voor groeiende toepassingen.
 • Complexiteit: Ethereum is een complex platform en kan voor ontwikkelaars en gebruikers moeilijk te begrijpen zijn.
 • Proof-of-Stake: In dit systeem zijn validatoren vereist om grote hoeveelheden ether te staken, wat betekent dat slechts een beperkt aantal partijen in staat zijn om deze rol uit te voeren. Dit kan leiden tot centralisatie en vermindering van de decentrale eigenschappen van het netwerk.
bnb kopen

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, ook wel BNB genoemd, is de eigen cryptocurrency van de wereldwijd bekende exchange Binance. Het wordt specifiek gebruikt om vergoedingen te betalen voor transacties en handelsactiviteiten die op het platform worden uitgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen handelaren die Binance Coin gebruiken, genieten van aanzienlijke kortingen op hun transacties.

Bovendien is Binance Coin ook een interessante beleggingsoptie, gezien de enorme groei en populariteit van de Binance-beurs. Met meer dan 150 miljoen gebruikers wereldwijd, is Binance een van de grootste en meest vertrouwde cryptocurrency-beurzen. Het blijft sterk groeien en biedt handelaren en beleggers de meest gevarieerde selectie aan cryptocurrencies om in te handelen, evenals geavanceerde handels- en beleggingsmogelijkheden.

Al met al, biedt Binance Coin een unieke combinatie van praktische voordelen en beleggingsmogelijkheden.

Voordelen

 • Lagere transactiekosten: Gebruikers van BNB krijgen een korting op transactiekosten op de Binance-uitwisseling. Hoe meer BNB men bezit, hoe groter de korting.
 • Groeiend platform: Binance is één van de grootste exchanges ter wereld en blijft groeien. Dit betekent dat er steeds meer mogelijkheden zijn om BNB te gebruiken en te verhandelen.
 • Nieuwe toepassingen: Binance ontwikkelt steeds nieuwe toepassingen voor BNB, zoals het gebruik van BNB als onderpand voor deelname aan token-verkoopevenementen op het Binance Launchpad.

Nadelen

 • Afhankelijkheid van de exchange: BNB is sterk gekoppeld aan de Binance-uitwisseling en heeft dus een hogere risico-exposure dan sommige andere cryptocurrencies.
 • Regulerende kwesties: Cryptocurrency is nog steeds een nieuw en groeiend industrie en er zijn nog steeds regulerende kwesties waarmee bedrijven als Binance te maken hebben. Dit kan leiden tot onzekerheid en invloed hebben op de waarde van BNB.
 • Beperkt gebruik: BNB wordt momenteel niet breed aanvaard als betaalmiddel buiten de Binance exchange. Dit beperkt momenteel het potentieel van BNB als algemeen aanvaard betaalmiddel.
Dogecoin kopen

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is een unieke cryptocurrency die is ontstaan als een meme-achtige parodie op Bitcoin. Hoewel het oorspronkelijk bedoeld was als een grap, heeft het een hechte gemeenschap opgebouwd en is het nu een van de grootste cryptocurrencies.

Doge is relatief goedkoop in vergelijking met andere cryptocurrencies en heeft dus een lagere drempel om te investeren. Bovendien is Dogecoin snel en goedkoop om te verzenden en te ontvangen, wat het populair maakt bij bepaalde groepen gebruikers.

Daarnaast heeft Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, al verschillende keren aandacht besteed aan Dogecoin op Twitter. Zijn tweets hebben de waarde van de cryptocurrency op korte termijn vaak doen stijgen.

Uiteraard beschouwt hij zijn tweets over Dogecoin vaak als grappen, maar zijn enorme aanhang en invloed op social media maken dat zijn opmerkingen over Dogecoin serieuze effecten kunnen hebben op de markt.

Voordelen

 • Lage drempel voor investering: Dogecoin is een van de goedkopere cryptocurrencies, waardoor het makkelijker is om in te investeren voor mensen met een beperkt budget. Hou wel rekening met het aantal die in omloop zijn.
 • Snel en goedkoop verzenden: Dogecoin biedt snelle en goedkope transacties, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die kleine betalingen willen verzenden.
 • Sterke gemeenschap: Dogecoin heeft een toegewijde en actieve gemeenschap die zich inzet voor het project en het blijvend aandacht geeft.

Nadelen

 • Volatiliteit: Cryptocurrency is over het algemeen een volatiele markt maar de waarde van Dogecoin kan fenomenaal stijgen of dalen.
 • Onzekerheid over de toekomst: Dogecoin is nog steeds een jonge cryptocurrency en het is onzeker hoe het zich in de toekomst zal ontwikkelen.
 • Gebrekkige beveiliging en bescherming: En er zijn gevallen geweest waarin gebruikers hun Dogecoin-bezittingen verloren hebben door beveiligingslekken of aanvallen.

Polkadot (DOT)

Polkadot werd opgericht door Gavin Wood, mede-oprichter van Ethereum. Dit was een antwoord op de traagheid van Ethereum’s ontwikkeling en daarom richtte hij de Web3 Foundation op.

Polkadot is een multichain netwerk dat verschillende blockchains aaneensmeert tot één geheel, waardoor deze onafhankelijke blockchains gegevens en transacties kunnen delen. Hierdoor kunnen gebruikers informatie combineren van verschillende blockchains.

Het doel van Polkadot is om een volledig gedecentraliseerd web te creëren waarbij gebruikers volle controle hebben over hun gegevens en identiteit in plaats van dat het in handen is van internet monopolies.

Voordelen

 • Interoperabiliteit: Polkadot biedt de mogelijkheid om verschillende blockchains met elkaar te verbinden, wat betekent dat ze gegevens en transacties met elkaar kunnen delen. Dit zorgt voor meer efficiëntie en flexibiliteit in de blockchain-ecosystemen.
 • Scalabiliteit: Polkadot biedt de mogelijkheid om nieuwe blockchains aan het netwerk toe te voegen zonder de prestaties van het netwerk te beïnvloeden. Dit zorgt voor een groter potentieel voor groei en schaalbaarheid.
 • Sharding: Dit mechanisme zorgt voor een verhoogde efficiëntie en prestaties. Sharding is een techniek waarbij een database of netwerk wordt opgesplitst in kleinere delen, die parallel kunnen worden verwerkt. Hierdoor kunnen meerdere delen tegelijkertijd werken, wat leidt tot verhoogde efficiëntie en snelheid.

Nadelen

 • Complexiteit: Omdat Polkadot een complex netwerk is, is het voor veel gebruikers moeilijk om het te begrijpen en te gebruiken.
 • Onzekere toekomst: Omdat Polkadot een relatief nieuw project is (mei 2020), is het nog onzeker hoe het zich zal ontwikkelen en of het zijn potentieel zal waarmaken.
 • Ondersteuning: Omdat Polkadot een nieuw project is, is er nog beperkte ondersteuning voor het platform, waardoor het moeilijker is om toepassingen en diensten te bouwen.

Welke crypto moet je nu kopen?

Het blijft nog steeds de vraag welke coins je moet kopen om het meeste rendement te krijgen.

Investeren in crypto en winst maken, is gewoon de truc om deze digitale valuta te kopen als de prijs laag is en ze te verkopen als de prijs hoog is. Maar bepalen welke coins het beste zijn en wanneer, is niet altijd even gemakkelijk.

Het is belangrijk om op het juiste moment in Bitcoins of andere digitale valuta te beleggen, als je het beste rendement wilt halen. Houd de markttrends en prijsontwikkelingen goed in de gaten en verkoop op het juiste moment.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief (hieronder) en ontvang wekelijks crypto updates.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024

5 oktober  |  +40 sprekers  |  Handelsbeurs, Antwerpen

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

 • 00Dagen
 • 00Uren
 • 00Min.
 • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?