Top 5 beste cryptomunten van 2021

Wat is nu de beste crypto van 2021?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wat zijn de beste cryptomunten van 2021 om in te investeren? De laatste maanden hebben we een explosie aan nieuwe cryptomunten gekend. Ondertussen zijn er al meer dan 10.000 op de markt en groeit de lijst nog elke dag.

Maar wat zijn nu de veelbelovende crypto van 2021? Naast de grootste cryptomunt Bitcoin, kijken we ook eens verder om te zien welke het nog goed zullen doen dit jaar. Afhankelijk van welke crypto je wilt kopen heb je steeds een betrouwbaar platform nodig. Neem zeker een kijkje op deze pagina waarin we 3 platformen met elkaar vergelijken. Een stap voor stap uitleg hoe je nu aan de slag gaat lees je hier.

De volgorde waarin we deze bespreken in dit artikel speelt van geen belang.

Bitcoin: de koning van alle cryptomunten

Volgens velen wordt dit het beloofde jaar van Bitcoin. Enerzijds hebben we institutionele adoptie die aan gang is. Dat zijn vermogende partijen zoals Hedge fondsen, private bankers, beursgenoteerde bedrijven, pensioenfondsen en meer die Bitcoins kopen. Deze instituties zijn namelijk allemaal op zoek naar hedge tegen de toenemende inflatie.

Dit is positief voor een aantal redenen. Zij komen niet alleen met een hoop geld, maar investeren ook voor de lange termijn. Een voorbeeld hiervan is Microstrategy. Een beursgenoteerd software bedrijf dat zowat al hun kapitaal in Bitcoin heeft gestoken. Zij lieten al weten dat Bitcoin de munt van de toekomst zal zijn.

Anderzijds zijn we een verdere adoptie van Bitcoin wereldwijd. Paypal laat het bijvoorbeeld toe om Bitcoins te verhandelen via hun platform, Visa en Mastercard zijn recent op de kar gesprongen om bitcoinbetalingen te versnellen en El Salvador, een land in Midden-Amerika, heeft de digitale munt zonet uitgeroepen tot een officiële munteenheid in hun land.

Al deze indicatoren wijzen op een positieve koersverwachting voor Bitcoin.

Ethereum: het Zwitsers zakmes van de cryptomunten

Ethereum is gelanceerd in 2015 door Vitalik Buterin om als een meer flexibel alternatief te dienen voor Bitcoin. Het biedt meer mogelijkheden voor het bouwen van applicaties dan bijvoorbeeld Bitcoin. Daarom wordt het ook wel het Zwitsers zakmes van de cryptomunten genoemd. Je kan er zowat alles op bouwen. 

Heel wat andere munten hebben hun bestaan te danken aan Ethereum. Ondertussen is het zo verankerd in de cryptomarkt dat het zijn plaats heeft verdient en de kans klein is dat het nog zal verdwijnen.

Dit jaar is Ethereum 2.0 gelanceerd wat Ethereum sneller, veiliger en robuuster moet maken. Daarnaast wil het ook milieuvriendelijker zijn door een ander consensus algoritme te implementeren, zijnde Proof-Of-Stake. Dit werkt anders dan Proof-Of-Work. Hoe dit laatste precies werkt lees je hier. Het is afwachten als deze vernieuwde versie zijn gewenste effect zal hebben op de prijs.

Mana: een gedecentraliseerde virtuele wereld

Mana is een digitale munt die wordt gebruikt in de virtuele wereld Decentraland. Dat is een gedecentraliseerd online gamingplatform die je zowel via je desktop als via VR kunt spelen. Je kunt het vergelijken met het populaire videospel The Sims of Second Life.

In deze virtuele wereld kan je met je avatar bijna alles doen wat je in de echte wereld ook kan doen. Zo kan je grond kopen, een huis bouwen, geld verdienen en zelfs naar feestjes gaan met live DJ’s. Het grote verschil met andere games is dat het op de blockchain draait en dus niet beheerd wordt door een centrale entiteit. De blockchain die ze hiervoor gebruiken is Ethereum.

Net omdat Decentraland de eerste was kan het profiteren van zijn first-mover-advantage. Op dit moment zij er al meer dan 300.000 gebruikers actief op het platform. Dit is een spectaculaire groei als je weet dat het nog maar een jaar live is.

Binance Coin: een afgeleide van het succes van Binance

Binance is een absoluut succesverhaal. De exchange lanceerde in 2017 en behoort nu tot de grootste exchanges ter wereld. Naar schatting heeft Binance meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers waardoor het in de buurt komt van Coinbase die er 56 miljoen heeft op hun platform.

De exchange is mogelijk gemaakt door het recente fenomeen van ICO’s. Dat staat voor Initial Coin Offering. Hierbij geeft een bedrijf een eigen virtuele munt uit die je kan kopen. Met dat geld hoopt het bedrijf om sneller hun doelen te kunnen realiseren. Je kan het vergelijken met een bedrijf die naar de beurs trekt maar dan niet gereguleerd en je bezit ook geen stukje van het bedrijf.

BNB heette de munt van Binance en werd initieel verkocht aan een koers van €0,10. Ondertussen staat die al hoog boven de €250. Net omdat Binance één van de grootste exchanges is ter wereld kan het zijn munt ook enorm promoten. Zo kan je er al op verschillende plaatsen mee betalen en ontvang je als gebruiker op het platform ook korting op al je transacties.

Polkadot: de uitdager van Ethereum

Polkadot is nog maar een paar maanden oud maar staat u al in in de top 10 van CoinMarketCap. Dat is een website waar je een volledige lijst van alle cryptomunten kunt vinden die gerangschikt staan op marktwaarde.

Polkadot moet de uitdager worden van Ethereum. Deze nieuwe munt is dan ook gebouwd door Gavin Wood, mede-oprichter van Ethereum. Wat het verschillend maakt is dat er verschillende andere blockchains aan deze kunnen gekoppeld worden waardoor het sneller en efficiënter moet werken.

Wil het dezelfde marktwaarde krijgen als die van Ethereum, dan zou de prijs moeten vertienvoudigen richting de €250 per DOT zoals we het ook wel noemen. Het is echter nog een zeer nieuw project waardoor de technologie nog in zijn kinderschoenen staat.

Het is alvast veelbelovend omwille van hun sterke betrokkenheid in de NFT wereld. NFT staat voor Non-Fungible-Token waarbij jij eigenaar kunt zijn van een digitaal goed, een eigendomscertificaat zeg maar. NFT’s zijn de nieuwe parels van 2021, net zoals de ICO’s van 2017.

Een recent voorbeeld van een NFT is de Tweet van Jock Dorsey die onlangs werd verkocht voor 2,5 miljoen euro. Het ging om de allereerste tweet ooit. De eigenaar bezit nu een NFT die aantoont dat hij eigenaar is van die tweet. Het gaat om deze:

Alle inhoud op Start2Bitcoin is geen financieel advies maar dient louter voor educatieve doeleinden. Doe daarom steeds je eigen onderzoek en besteed niet meer geld aan cryptomunten dan je bereid bent te verliezen.

Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Ik ben auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners' en gaf wereldwijd verschillende presentaties en workshops over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?