Top 5 beste cryptomunten van 2021

Wat is nu de beste crypto van 2021?
Deel dit bericht

Wat mag je verwachten:

Wat zijn de beste cryptomunten van 2021 om in te investeren? De laatste maanden hebben we een explosie aan nieuwe cryptomunten gekend. Ondertussen zijn er al meer dan 10.000 op de markt en groeit de lijst nog elke dag.

Maar wat zijn nu de veelbelovende crypto van 2021? Naast de grootste cryptomunt Bitcoin, kijken we ook eens verder om te zien welke het nog goed zullen doen dit jaar. Afhankelijk van welke crypto je wilt kopen heb je steeds een betrouwbaar platform nodig. Neem zeker een kijkje op deze pagina waarin we 3 platformen met elkaar vergelijken. Een stap voor stap uitleg hoe je nu aan de slag gaat lees je hier.

De volgorde waarin we deze bespreken in dit artikel speelt van geen belang.

Bitcoin: de koning van alle cryptomunten

Volgens velen wordt dit het beloofde jaar van Bitcoin. Enerzijds hebben we institutionele adoptie die aan gang is. Dat zijn vermogende partijen zoals Hedge fondsen, private bankers, beursgenoteerde bedrijven, pensioenfondsen en meer die Bitcoins kopen. Deze instituties zijn namelijk allemaal op zoek naar hedge tegen de toenemende inflatie.

Dit is positief voor een aantal redenen. Zij komen niet alleen met een hoop geld, maar investeren ook voor de lange termijn. Een voorbeeld hiervan is Microstrategy. Een beursgenoteerd software bedrijf dat zowat al hun kapitaal in Bitcoin heeft gestoken. Zij lieten al weten dat Bitcoin de munt van de toekomst zal zijn.

Anderzijds zijn we een verdere adoptie van Bitcoin wereldwijd. Paypal laat het bijvoorbeeld toe om Bitcoins te verhandelen via hun platform, Visa en Mastercard zijn recent op de kar gesprongen om bitcoinbetalingen te versnellen en El Salvador, een land in Midden-Amerika, heeft de digitale munt zonet uitgeroepen tot een officiële munteenheid in hun land.

Al deze indicatoren wijzen op een positieve koersverwachting voor Bitcoin.

Ethereum: het Zwitsers zakmes van de cryptomunten

Ethereum is gelanceerd in 2015 door Vitalik Buterin om als een meer flexibel alternatief te dienen voor Bitcoin. Het biedt meer mogelijkheden voor het bouwen van applicaties dan bijvoorbeeld Bitcoin. Daarom wordt het ook wel het Zwitsers zakmes van de cryptomunten genoemd. Je kan er zowat alles op bouwen. 

Heel wat andere munten hebben hun bestaan te danken aan Ethereum. Ondertussen is het zo verankerd in de cryptomarkt dat het zijn plaats heeft verdient en de kans klein is dat het nog zal verdwijnen.

Dit jaar is Ethereum 2.0 gelanceerd wat Ethereum sneller, veiliger en robuuster moet maken. Daarnaast wil het ook milieuvriendelijker zijn door een ander consensus algoritme te implementeren, zijnde Proof-Of-Stake. Dit werkt anders dan Proof-Of-Work. Hoe dit laatste precies werkt lees je hier. Het is afwachten als deze vernieuwde versie zijn gewenste effect zal hebben op de prijs.

Mana: een gedecentraliseerde virtuele wereld

Mana is een digitale munt die wordt gebruikt in de virtuele wereld Decentraland. Dat is een gedecentraliseerd online gamingplatform die je zowel via je desktop als via VR kunt spelen. Je kunt het vergelijken met het populaire videospel The Sims of Second Life.

In deze virtuele wereld kan je met je avatar bijna alles doen wat je in de echte wereld ook kan doen. Zo kan je grond kopen, een huis bouwen, geld verdienen en zelfs naar feestjes gaan met live DJ’s. Het grote verschil met andere games is dat het op de blockchain draait en dus niet beheerd wordt door een centrale entiteit. De blockchain die ze hiervoor gebruiken is Ethereum.

Net omdat Decentraland de eerste was kan het profiteren van zijn first-mover-advantage. Op dit moment zij er al meer dan 300.000 gebruikers actief op het platform. Dit is een spectaculaire groei als je weet dat het nog maar een jaar live is.

Binance Coin: een afgeleide van het succes van Binance

Binance is een absoluut succesverhaal. De exchange lanceerde in 2017 en behoort nu tot de grootste exchanges ter wereld. Naar schatting heeft Binance meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers waardoor het in de buurt komt van Coinbase die er 56 miljoen heeft op hun platform.

De exchange is mogelijk gemaakt door het recente fenomeen van ICO’s. Dat staat voor Initial Coin Offering. Hierbij geeft een bedrijf een eigen virtuele munt uit die je kan kopen. Met dat geld hoopt het bedrijf om sneller hun doelen te kunnen realiseren. Je kan het vergelijken met een bedrijf die naar de beurs trekt maar dan niet gereguleerd en je bezit ook geen stukje van het bedrijf.

BNB heette de munt van Binance en werd initieel verkocht aan een koers van €0,10. Ondertussen staat die al hoog boven de €250. Net omdat Binance één van de grootste exchanges is ter wereld kan het zijn munt ook enorm promoten. Zo kan je er al op verschillende plaatsen mee betalen en ontvang je als gebruiker op het platform ook korting op al je transacties.

Polkadot: de uitdager van Ethereum

Polkadot is nog maar een paar maanden oud maar staat u al in in de top 10 van CoinMarketCap. Dat is een website waar je een volledige lijst van alle cryptomunten kunt vinden die gerangschikt staan op marktwaarde.

Polkadot moet de uitdager worden van Ethereum. Deze nieuwe munt is dan ook gebouwd door Gavin Wood, mede-oprichter van Ethereum. Wat het verschillend maakt is dat er verschillende andere blockchains aan deze kunnen gekoppeld worden waardoor het sneller en efficiënter moet werken.

Wil het dezelfde marktwaarde krijgen als die van Ethereum, dan zou de prijs moeten vertienvoudigen richting de €250 per DOT zoals we het ook wel noemen. Het is echter nog een zeer nieuw project waardoor de technologie nog in zijn kinderschoenen staat.

Het is alvast veelbelovend omwille van hun sterke betrokkenheid in de NFT wereld. NFT staat voor Non-Fungible-Token waarbij jij eigenaar kunt zijn van een digitaal goed, een eigendomscertificaat zeg maar. NFT’s zijn de nieuwe parels van 2021, net zoals de ICO’s van 2017.

Een recent voorbeeld van een NFT is de Tweet van Jock Dorsey die onlangs werd verkocht voor 2,5 miljoen euro. Het ging om de allereerste tweet ooit. De eigenaar bezit nu een NFT die aantoont dat hij eigenaar is van die tweet. Het gaat om deze:

Alle inhoud op Start2Bitcoin is geen financieel advies maar dient louter voor educatieve doeleinden. Doe daarom steeds je eigen onderzoek en besteed niet meer geld aan cryptomunten dan je bereid bent te verliezen.

Picture of Levi Haegebaert

Levi Haegebaert

Levi is auteur van het boek 'Bitcoin voor beginners', organisator van de Future of Bitcoin conference en gaf wereldwijd al verschillende keynotes over Bitcoin.

Wil je graag op de hoogte blijven?

Schrijf je dan hier in en mis nooit meer een update

Ontdek meer

Nood aan een stevige basiskennis?

Bitcoin is niet meer uit het nieuws weg te slaan, maar wat is het nu precies? En vooral, ben ik te laat om nog te investeren?

FUTURE OF BITCOIN 2024
UNLOCKING TOMORROW’S WEALTH
Oogt de toekomst van Bitcoin rooskleurig? Of zijn er limieten aan de groei? Ontdek het op 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

EARLY BIRD TICKETS TOT 30 JUNI

  • 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.
small_c_popup.png

BlockBites

Krijg elke twee weken een overzicht van het meest recente Bitcoin nieuws direct in je inbox.

Zo ben je in minder dan vijf minuten volledig up-to-date met al het belangrijkste nieuws.

Kwinten De Backer

Head of Lightning Operations, Alby

Na zijn studies Fysica aan de UGent is Kwinten software ingenieur geworden. Al sinds het prille begin is Kwinten betrokken bij de ontwikkeling van het Lightning Network, een toepassing die microbetalingen met Bitcoin mogelijk maakt.

Hij heeft reeds voor verschillende (al dan niet Lightning – gerelateerde) bedrijven gewerkt en is ontwikkelaar van de Flitz app, een broker waarmee je Bitcoins over Lightning kon kopen.

Nu werkt hij mee aan de ontwikkeling van Alby, een browser extensie wallet voor Lightning die zonet een succesvolle kapitaalronde heeft afgerond.

The Lightning network – Value Unleashed

16h45 - 17h30

Pete Rizzo

Hoofdredacteur Kraken

Pete Rizzo is Bitcoin-journalist sinds 2013, en op dit moment redacteur bij Bitcoin Magazine en hoofdredacteur van cryptocurrency-exchange Kraken. Hij doet archiefonderzoek naar de geschiedenis van Bitcoin, waarbij hij identificeert welke mensen en gebeurtenissen de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling ervan.

Panel: Adoption of Bitcoin, where are we heading? [English]

14h20 - 15h00

Aaron van Wirdum

Journalist bij Bitcoin Magazine

Aaron van Wirdum is journalist voor Bitcoin Magazine. Hij heeft een achtergrond in et bestuderen van de historische invloed van de invloed van technologie op maatschappelijke structuren, en schrijft sinds 2013 over Bitcoin en aanverwante projecten.

Hij staat bekend om zijn vermogen om technische onderwerpen begrijpelijk te maken voor een groter publiek.

Stef Wynendaele

Head of Commercial Strategy bij Keyrock

Stef is Head of Commercial Strategy and Business Intelligence bij Keyrock, een wereldwijde marketmaker en liquiditeitsverschaffer op het gebied van digitale activa.

In de afgelopen 5 jaar heeft Stef Keyrock geholpen om te groeien tot een bedrijf met 85 personen dat meer dan 200 tokens verhandeld van op alle belangrijke beurzen. Hij is actief betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de secundaire markten van cryptovaluta en heeft door de jaren heen expertise opgebouwd op het gebied van bankieren, institutionele liquiditeitsvoorziening en (de)centrale activa-uitwisseling. Voordat hij bij de oprichters van Keyrock aan de slag ging als een van hun eerste teamleden, richtte Stef een in Londen gevestigd Go-To-Market-agency op dat digitale activa-uitwisselingen en DLT-infrastructuurbedrijven bedient.

Stef ontdekte Bitcoin en trad in 2016 toe tot het ecosysteem en is sindsdien een actieve voorstander van DLT en BTC als infrastructuurlaag voor tokenized economics. Stef is adviseur en operationele partner bij Tioga Capital, een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds en strategisch adviseur van Bastion Asset Management, een wereldwijde alternatieve investeringsmanager gevestigd in Londen.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Tim Broekmans

On-chain analist

Tim Broekmans is founder van TradePremium, een crypto analyse platform en docent bij Satoshi consultancy, een interactief opleidingsbedrijf. Tim is sinds begin 2015 gepassioneerd bezig met diepgaande onderzoeken in crypto en blockchainprojecten.

Hij combineert zijn fundamenteel inzicht met on-chain data, om op die manier een juiste inschatting te maken over de sterkte, adoptie en gebruikerseffect van projecten.

On-chain analytics, de moderne manier van beleggen

15h45 - 16h30

Pascal Paepen

Auteur en professor KU Leuven

Pascal Paepen is een financiële expert en doceert samen met Alain Praet het vak ‘Bank en Beurs’ aan de KULeuven. Hij is ook bekend van het beurspraatje op Radio 1 en schreef columns voor De Tijd.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Rudy Aernoudt]

Rudy Aernoudt

Auteur en professor UGent

Hij was achtereenvolgens hoofdeconoom bij de Europese Commissie en kabinetschef van zowel Waals minister van economie Serge Kubla als van federaal en later Vlaams minister van economie Fientje Moerman.

Aernoudt is professor economie aan de Universiteit Gent en doceert vakken die gerelateerd zijn aan bedrijfsfinanciering. Hij wordt beschouwd als een rebel, een witte ridder en klokkenluider die strijdt tegen de corruptie.

Wat als geld geen overheidsmonopolie was?

15h45 - 16h30 [Debat met Pascal Paepen]

Rigo Van den Broeck

Executive Vice-President Cybersecurity and Product Innovation Mastercard

Rigo Van den Broeck leidt het Cyber ​​Security Product Innovation-team bij Mastercard.

Rigo Van den Broeck heeft een lange achtergrond in fraude en beveiliging in Europa, waar hij verantwoordelijk was voor productstrategie voor veiligheid en beveiliging en het ontwikkelen van go-to-market-benaderingen, waarbij hij zorgde voor strategische productinitiatieven op gebieden zoals het leveren van fraudebeslissingen, klachtenbeheer, authenticatie (bijv. PSD2-compliance & EMV 3DS), netwerk- en connectiviteitsoplossing.

Rigo Van den Broeck volgt nauwlettend alle crypto gerelateerde innovaties die zich afspelen bij Mastercard.

Panel: Bitcoin, instituties en de toekomst van betalingen

17h00 - 17h45

Levi Haegebaert

Auteur 'Bitcoin voor beginners', Start2Bitcoin.com

Levi Haegebaert is echte bitcoinbeliever die zijn passie voor de technologie al jaren verspreidt. Hij is medeorganisator van de grootste bitcoincommunity in België, auteur van het boek ‘Bitcoin voor beginners’ en reist de wereld rond om nieuwe evoluties te ontdekken binnen de sector en zijn kennis te delen met anderen. Hij gaf wereldwijd al verschillende presentaties en workshops.

De basisprincipes van Bitcoin

11h30 - 12h15

small_c_popup.png

Start nu

Gratis Bitcoin Guide

Ga veilig aan de slag met bitcoin. In deze startersgids vind je alle informatie over hoe je hoe je veilig kan kopen, bewaren en meer.

Ebook Start2Bitcoin
small_c_popup.png

Gratis infosessie

Hoe kan ik helpen?